Het orkest tijdens de solo van Marleen Hofman. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het orkest tijdens de solo van Marleen Hofman. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Goedgemutste slaapkop houdt Kulturhus wakker

DINXPERLO - Muziekvereniging Prinses Beatrix gaf in een gevarieerde muzikale avond tekst en uitleg over onze slaap. Feitjes en Weetjes kwamen voorbij, op prettige wijze aan elkaar gepraat door de 'slaap-deskundige voor één nacht' Fred te Kamp.

Na een gezellige en muzikale ontvangst in de foyer, werden de bezoekers meegenomen naar de sfeervol ingerichte zaal, die maar nét groot genoeg bleek voor de vele belangstellenden. Ook het podium puilde letterlijk uit; Niet alleen stond de voltallige slagwerkgroep daar nu ook bij op, de vele oud leden die graag nog eens wilden proeven aan zo'n optreden op een groot podium, maakten dat het allemaal net kon! Het kwam zowel de sfeer als de kwaliteit zeker te goede; de muziek klonk vol en krachtig, het publiek genoot met volle teugen.

Niet klappen
De opening met 'Gute Nacht Freunde', gezongen door Fred te Kamp, zette direct de toon voor de avond. De oproep om niet te klappen tussen de muzieknummers werd maar met moeite onderdrukt, voor de fraaie solo van Marleen Hofman werd terecht een uitzondering gemaakt. De slagwerkers vertolkten luid en duidelijk hoe de verschillende jaargetijden in een donkere nacht klinken, van een mals regenbuitje tot heftig noodweer. Ook de sferen die bij een nachtmerrie horen werden treffend vertolkt, ondersteund door passende beelden en flarden van mist.

Kort maar krachtig
De opzet om het concert niet te onderbreken met een pauze maar juist in te dikken naar een programma van ruim een uur, gaf de mogelijkheid juist ná het concert nog wat langer samen te zijn. Met zoveel oud leden bijeen, genoeg aanleiding om herinneringen te delen en muzikale toekomstplannen te smeden. Tijdens de afterparty in de foyer bleef het op de klanken van het duo 'Me and a Halfman' dan ook nog lang onrustig…

Het orkest van Prinses Beatrix tijdens het concert Gute Nacht, Freunde. Foto: Frank Vinkenvleugel
Marleen Hofman in een solo. Foto: Frank Vinkenvleugel