Van links naar rechts Miep Brus, Willemien Roes, Marian Koenders, Ingrid te Pas en Ria Vinkenvleugel. Foto: Frank Vinkenvleugel
Van links naar rechts Miep Brus, Willemien Roes, Marian Koenders, Ingrid te Pas en Ria Vinkenvleugel. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

150 jaar koorzang van jubilarissen koor Goede Herderkerk

DINXPERLO - Tijdens de plechtige viering van het Ceciliafeest in De Goede Herderkerk heeft het bestuur van de Diocesane Sint Gregoriusvereniging in het aartsbisdom Utrecht besloten enkele jubilarissen een kerkelijke onderscheiding opmuziekgebied toe te kennen.

Miep Brus krijgt de onderscheiding bij gelegenheid van haar vijftigjarig koorjubileum, en Marian Koenders, Willemien Roes, Ingrid te Pas en Ria Vinkenvleugel voor hun 25-jarig koorjubileum. Deze onderscheidingen worden verleend vanwege hun verdiensten voor de katholieke kerkmuziek in Nederland, tentoongespreid binnen het kerkkoor van hun parochie. Deze koorleden hebben voorheen gezongen in het parochiele koor van de Petrus en Paulusparochie te Breedenbroek. Door fusie van de beide koren in 2012 en de sluiting van de kerk in Breedenbroek hebben zij vanaf dat moment zich ingezet in het gezamenlijke kerkkoor in de Goede Herderkerk te Dinxperlo.