Afbeelding
Foto:

Lezers schrijven: Voetballen in Dinxperlo

Eén voetbalvereniging in Dinxperlo dat moet het uitgangspunt zijn voor de toekomst. Eind november-begin december zal door beide verenigingen worden gestemd over het voetbal in Dinxperlo.

Vanaf 2014 hebben diverse commissies hun best gedaan om alles zo goed mogelijk in beeld te krijgen voor de nieuwe voetbalclub. De gemeente Aalten is positief gestemd over de plannen in Dinxperlo, op vele manieren willen ze hun steentje bijdragen aan een gezonde club voor de toekomst.

Waarom verdient de fusieclub de steun van iedereen, omdat we naar de toekomst moeten kijken, naar de jeugd, die tegenwoordige kan kiezen uit verschillende sporten. Een fusieclub kan uitgroeien tot de grootste vereniging van Dinxperlo.

Met alle respect voor de oudere leden van beide verenigingen die in het verleden ongetwijfeld veel werk voor hun club hebben verzet. Maar ook zij moeten inzien dat 1 vereniging in Dinxperlo het beste is voor het voetbal in ons dorp. Het zou heel erg onverstandig zijn om verzet te plegen tegen een samengaan. Ik heb in het verleden al vaker geschreven, de jeugd gaat in de zomer samen naar Het Blauwe Meer, in de winter schaatsen op Het Boesveld, samen naar De Radstake…dan is het toch vanzelfsprekend dat ze ook samen de wei in gaan.

Laten we ons gelukkig prijzen dat we beschikken over 6 velden die naast elkaar liggen, bij de meeste fusieclubs is dat een extra probleem omdat ze of in een ander dorp of mijlenver uit elkaar liggen.

Denk ook eens aan de sponsors in Dinxperlo en omgeving. Gegarandeerd dat ze de nieuwe club massaal gaan steunen. Ze krijgen niet elke week een ander aan de deur voor een bijdrage.

Ook in Winterswijk hebben ze door de zure appel moeten bijten. Denk je dat de supporters van bv WVC niet met enig weemoed terug hebben gedacht aan het verleden toen hun vereniging op ging in FC Winterswijk.

Kijk hoe FC Winterswijk er nu voorstaat. Een fantastische sportcomplex. Een voorbeeld voor de gehele Achterhoek.

Alles is bijna geregeld, de nieuwe kantine, de clubkleuren, de naam FC Dinxperlo of misschien gaan ze die nog wijzigen in Olympia Dinxperlo, omdat er ook een zaalvoetbalteam FC Dinxperlo is.

Stel de mensen die al 4 jaar lang goed werk hebben verricht niet teleur. Zet de blauwe en gruune schouders eronder, en er ontstaat iets moois in Dinxperlo, waar we de komende tientallen jaren veel plezier aan zullen beleven.


Henk Rougoor, 's-Heerenberg