Net als de afgelopen jaren brengt Sinterklaas heel veel Pieten mee naar Dinxperlo. Foto Frank Vinkenvleugel
Net als de afgelopen jaren brengt Sinterklaas heel veel Pieten mee naar Dinxperlo. Foto Frank Vinkenvleugel

Sinterklaas komt zondag naar Dinxperlo

DINXPERLO - Sinterklaas heeft de Brandweer in Dinxperlo laten weten, dat hij het heel prettig vindt dat hij op zondag 18 november om 14.00 uur mag vertrekken bij de brandweerkazerne voor zijn intocht in Dinxperlo. De Sint schreef: "Ik zou het heel leuk vinden als er veel kinderen langs de route vanaf de brandweerkazerne staan, om mij welkom te heten, en vervolgens aan te sluiten in de optocht door het centrum."

Door Lydia ter Welle

Sinterklaas brengt een heleboel Pieten mee naar Dinxperlo. "Want ik heb veel te doen in Dinxperlo en omgeving, met al die lieve kinderen. Ik maak me wel een beetje zorgen, want bij die Pieten zijn er ook nog wat die nog in de leer zijn. Die zijn een beetje bang. En andere Pieten durven weer veel te veel. Dus of het allemaal goed gaat? Ik hoop het wel. Kom allemaal maar kijken!"
Natuurlijk zijn de ondernemers in Dinxperlo heel blij dat Sinterklaas op zondag 18 november aankomt in Dinxperlo. Derk-Jan te Kiefte meldt: "We hebben gevraagd of er muzikanten zijn, die willen meewerken aan een feestelijk welkom voor Sinterklaas. Dat gaat lukken, want EMM en Prinses Beatrix komen de intocht muzikaal ondersteunen. En verder hopen we dat er natuurlijk heel veel kinderen met hun ouders langs de route staan, om aan te sluiten in de optocht, zoals Sinterklaas heeft gevraagd."
De route die Sinterklaas volgt, begint dus om 14.00 uur bij de brandweerkazerne en loopt via de Terborgseweg, de Hogestraat, de Kwikkelstraat naar de Raadhuisstraat. "Hoe laat ik daar aankom, hangt ook af van hoe voorspoedig de tocht verloopt. Want je weet het maar nooit, wat er onderweg gebeurt, met sommige van die waaghalzen van Pieten!", meldt de Sint.

Na afloop van de intocht en nadat Sinterklaas is welkom geheten, gaat hij met zijn Pieten traditiegetrouw op bezoek bij Careaz Dr Jenny.

Derk-Jan te Kiefte (midden):