Boodschap

Mooi woord voor iets waar je bijna dagelijks mee te maken hebt. Een grote of een kleine boodschap. Nu wordt hier de handeling bedoeld die je doet als je een winkel binnentreedt om iets aan te schaffen wat je nodig hebt. Vroeger ging je voor een schilmesje of een voetbal naar de bazar van Piet Albert. Nieuwe schoenen? Niks hoor, laat die maar repareren bij schoestèr Kraan. Een ni'je bokse? Jan Wolken hef goed grei! Zijn vader had nog een slijterij. Toen ook al en zeker nu geldt het credo: doe normaal en koop lokaal.

Binnenkort wordt er een plan opgesteld waarin staat hoe wij in de toekomst het centrum van Dinxperlo zouden willen zien. In de visie van de gemeente van een paar jaar geleden staat de boodschap dat de beide supermarkten op de plek komen waar voorheen de Wegwijzer was. Toen was het idee van de winkeliers: de boodschappentrekkers zo dicht mogelijk bij het centrum plaatsen. Dat was toen al een andere visie als oorspronkelijk de bedoeling was. Nieuwe inzichten en ander feitenmateriaal maken nu duidelijk dat toch weer het eerste idee het beste is. Om dit te onderstrepen heeft een Bekende Dinxperloër (die je om een boodschap kunt sturen!) geopperd om als gezamenlijke ondernemers één front te vormen om te proberen de gemeente (wij dus!) er van te overtuigen dat het eerste plan toch voorrang heeft. Jaahaa, ons Dinxpèrsen hoef je niet meer te overtuigen! Dit sterke front speelt namelijk in op de nieuwe stellingen die de gemeente zelf wil uitdragen. Eén er van is Daadkrachtig. Die daadkracht is beslist nodig als je weet dat de gemeente nu geen boodschap heeft aan die genoemde eerste locatie.

In 0543 dragen ze uit nog dichter bij de bevolking te willen staan. Nou, hier dan, alsjeblieft. Okeej…. het is wel weer terugkomen op een eerder standpunt. Maar beter is het ten halve te keren als ten hele te draaien. En daarmee gaat ook een dreigende claim niet door. En doar he'j 't dan ook niet over dri'j stuuvèr!

Om de centrumvisie van de gemeente voor te zijn wil een zo groot mogelijke groep ondernemers duidelijk maken wat het beste is voor ons dorp. Een goed plan! Een grote boodschap die B en W (allemaal géén Dinxpèrsen!!) zal overtuigen en geen darmproblemen zal veroorzaken!

Hol ow goed!

H. Eurneman