Hans Martijn Ostendorp opent de allereerste openbare bijeenkomst over de fusieplannen, in 2016. De zaalopstelling is vrijdag ongeveer gelijk aan die op deze eerste bijeenkomst.  Foto: archief Dinxpers Nieuws - Frank Vinkenvleugel
Hans Martijn Ostendorp opent de allereerste openbare bijeenkomst over de fusieplannen, in 2016. De zaalopstelling is vrijdag ongeveer gelijk aan die op deze eerste bijeenkomst. Foto: archief Dinxpers Nieuws - Frank Vinkenvleugel

Infoavond over voorbereiding fusie voetbalclubs

DINXPERLO - Op vrijdag 2 november zijn alle leden van zowel sv Dinxperlo als van DZSV en andere belangstellenden welkom op de bijeenkomst in Het Blauwe Meer. Inloop vanaf 19.30 uur, en om 20.00 uur begint een bijeenkomst, gepresenteerd door Mike Broekhuizen en Ralph Nederlof. Zij leiden de bezoekers van de avond - bij afwezigheid van fusieadviescommissievoorzitter Hans Martijn Ostendorp die deze avond andere verplichtingen heeft - door een presentatie waarin alles wordt verteld over de fusievoorbereidingen van beide voetbalclubs.

Door Lydia ter Welle

'Vrijdag beantwoorden we alle vragen die er nog leven'

In de afgelopen tijd is een heleboel werk verzet door de commissie. "Bij de samenstelling daarvan hebben we goed gekeken naar de competenties van de commissieleden. We hebben mensen bij elkaar gezocht die hun kennis en kunde hebben ingezet, én hun kennisnetwerk, om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Op financieel gebied, maar ook op bouwkundig, juridisch, notarieel en sportief gebied", vertelt Ralph Nederlof.

Reële prognoses en cijfers
Zijn co-presentator Mike Broekhuizen vult aan: "In onze presentatie laten we zien wat we allemaal hebben gedaan. We onderbouwen alles met reële prognoses en cijfers. We vertellen precies wat de fusie inhoudt, wat de consequenties zijn, ook financieel. En dat allemaal met als doel om te zorgen dat iedereen straks op 30 november een weloverwogen stem kan uitbrengen. Gebaseerd op feitelijke en goed onderbouwde gegevens. Want we werken toe naar een gezonde fusieclub, die ertoe leidt dat straks iedereen, jong of oud, man of vrouw, jongen of meisje, met plezier kan voetballen op zijn of haar eigen niveau."

Beide mannen roepen iedereen op om naar de informatiebijeenkomst van vrijdag 2 november te komen. Niet alleen leden, maar bijvoorbeeld ook ouders van jeugdleden. "Dit is echt de laatste mogelijkheid om vragen te stellen, als iets je niet duidelijk is. Op de vergadering van de dertigste wordt er alleen maar gestemd", benadrukken beide mannen. "Vrijdag beantwoorden we alle vragen, écht alle vragen. We willen graag dat alles helder en duidelijk is na deze bijeenkomst, zodat iedereen vier weken de tijd heeft om alle informatie te laten bezinken en een weloverwogen besluit te nemen, op 30 november."

Stemming op 30 november
Op vrijdag 30 november houden beide clubs een ledenvergadering. "Dat is een vergadering waarop alleen maar gestemd wordt. Maar het is wél heel belangrijk dat iedereen komt naar die vergadering. Want als de opkomst te laag is, kunnen we geen geldig besluit nemen", zegt Mike Broekhuizen. "In het belang van een gezonde toekomst van het voetbal in Dinxperlo, in een club waar iedereen op zijn of haar niveau fijn kan voetballen, is het dus nodig dat je komt. Als je zelf een lid met stemrecht bent, maar óók als ouder die voor zijn jonge kind(eren) een stem moet uitbrengen", benadrukt Ralph Nederlof.

'Belangrijk dat iedereen komt stemmen op 30 november'

Tweederde meerderheid
"Statutair verschillen DZSV en SVD een beetje. Bij SVD hebben leden vanaf 16 jaar stemrecht. Voor jongere leden hebben de ouders/verzorgers een stem per kind dat lid is. Dat kan dus betekenen dat een ouder zelf geen lid is, maar wel bijvoorbeeld twee of drie stemmen voor zijn kinderen mag uitbrengen. Op de vergadering moet tweederde van het aantal stemgerechtigde SVD-leden zijn stem uitbrengen, om te kunnen spreken van een geldige stemming. Van die aanwezige, stemmende leden moet tweederde voor de fusie stemmen om het door te kunnen laten gaan", vertelt Mike Broekhuizen. Ralph Nederlof: "Bij DZSV moet tien procent van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn om een geldige stemming te houden. Daar hebben alle leden vanaf 18 jaar stemrecht. Ook bij DZSV is een tweederde meerderheid van voorstemmers nodig."

Iedereen welkom met vragen
Maar eerst is er nog de informatiebijeenkomst op vrijdag 2 november, aanvang 20.00 uur, in Het Blauwe Meer. "En we roepen iedereen op te komen. Niet alleen leden, maar ook ouders van (jeugd-)leden en andere belangstellenden!"