Een scène uit Wonder. Foto:  Dale Robinette
Een scène uit Wonder. Foto: Dale Robinette

Film 'Wonder' in Filmhus Dinxperlo

DINXPERLO - Op 25 oktober draait Filmhus Dinxperlo het aangrijpende verhaal van August Pullman, die geboren is met een misvormd gezicht. In 'Wonder' gaat Auggie (Jacob Tremblay) voor het eerst naar school. Het is niet makkelijk om anders te zijn. Zeker niet als je er anders uit ziet dan anderen. Zo anders dat ze je aanstaren, over je fluisteren, naar je wijzen of je zelfs niet eens durven aan te raken. Zijn ouders maken zich zorgen, maar de weerbare jongen zit nooit bij de pakken neer.

"Ik zal nooit een normale jongen zijn", zegt de tienjarige Auggie, die het liefst een astronautenhelm draagt. Hij is door zijn liefdevolle moeder (Julia Roberts) thuis onderwezen maar gaat nu voor het eerst naar de middelbare school. Zijn ouders hebben hem lang thuis gehouden, maar nu is het tijd dat hij leert met andere kinderen om te gaan. En dat zij leren om voorbij zijn vreemde uiterlijk te kijken. Wanneer hij voor het eerst voet zet in groep 7 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.
Het inspirerende en hartverwarmende verhaal van August Pullman is gebaseerd op de roman 'Wonder' van R.J. Palacio. Net als in het boek laat de filmbewerking gebeurtenissen zien vanuit verschillende personages, onder wie Auggies emotioneel verwaarloosde zus. In de soms wat zoete maar ook hartverwarmende film leert iedereen dat goedheid uiteindelijk loont. De voorstelling van Wonder op donderdag 25 oktober begint om 20.00 uur, de entree kost 7,50 inclusief koffie of thee. De voorstelling is in Filmhus Dinxperlo aan de Maurits Prinsstraat 6.