Gerrit van Veen en Eric Wichgers bij het Kulturhus Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Gerrit van Veen en Eric Wichgers bij het Kulturhus Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Kulturhus Dinxperlo zoekt nieuwe bestuursleden

DINXPERLO – Het Kulturhus Dinxperlo is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Naar mensen die zich willen inzetten om de coördinatie van alle activiteiten en de exploitatie van het Kulturhus rond te krijgen, voor nu en in de toekomst. Kortom: om met een visie op de toekomst een aansturende rol te vervullen in de Stichting Kulturhus Dinxperlo.

Door Lydia ter Welle

Het Kulturhus Dinxperlo is ontstaan door samenvoeging van de gebouwen van Ons Huis (eigendom van de stichting Maatschappelijk Welzijn Dinxperlo) en van het Sociaal Kultureel Centrum van Figulus. Zo is in 2016 een nieuw multifunctioneel gebouw gereedgekomen, waar tal van activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door diverse werkgroepen, met hulp van vele vrijwilligers.

Taak van Dinxperloërs
Gezocht worden bestuursleden die samen de schouders er onder willen zetten om het Kulturhus met nieuw elan klaar te maken en te houden voor de toekomst. Eric Wichgers, directeur van Figulus Welzijn, zegt: "Wij zijn als welzijnsorganisatie één van de grote huurders van het gebouw, en we ondersteunen, niet alleen de vrijwilligers bij de organisatie van activiteiten, maar ook het bestuur, als zij dat nodig vinden. Maar daar moet het bij blijven. Ondersteunen kunnen we en willen we, maar we vinden dat het besturen van dit Dinxperlose huis écht een Dinxperlose zaak is. Het bestuur, dat zorg draagt voor de coördinatie en exploitatie, moet écht uit de Dinxperse samenleving komen, moet weten wat er nodig is om van dit prachtige gebouw een bruisend hart van Dinxperlo te maken, nu en in de toekomst."

Mensen met een visie
Daarvoor zijn mensen uit Dinxperlo nodig, die zich willen inzetten als bestuurslid van de stichting. Gerrit van Veen, als betrokken inwoner van Dinxperlo ook bereid zijn steentje bij te dragen bij de zoektocht naar bestuursleden: "We zoeken mensen met een visie, die de coördinerende taken op zich nemen. Ze hoeven niet zelf achter de bar te gaan staan, of zelf te helpen bij het schminken tijdens een kinderactiviteit. Wat ze moeten doen is besturen: een visie ontwikkelen en een beleid maken zodat dit mooie gebouw goed beheerd wordt, goed gebruikt wordt, als ontmoetingspunt voor Dinxperlo. Voor de uitvoerende werkzaamheden zijn er anderen." Wichgers vult aan: "Hoewel ook op dat vlak nieuwe vrijwilligers altijd welkom zijn, hoor! Graag zelfs."

Stokje overdragen
Op dit moment wordt het bestuur gevormd door Henkie Bruggink, Lex Schellevis, Hans Eppink, Theo Janssen en Tamara Elburg. "Maar die mensen hebben al zo lang de kar getrokken, en zijn daarnaast ook zo druk met uitvoerende taken, dat ze nu graag het stokje overdragen", aldus Wichgers. Hij is ervan overtuigd dat er in Dinxperlo mensen zijn die deze aansturende rol kunnen overnemen. "Goed daarvoor opgeleide mensen, die een visie kunnen ontwikkelen en die deze maatschappelijke taak goed kunnen en willen oppakken. Mensen die over muurtjes heen kunnen kijken, buiten kaders kunnen denken. Mensen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen door wat tijd in bestuurswerk van het Kulturhus Dinxperlo te steken."

Informatie en aanmelden
Voor informatie of om zich aan te melden als kandidaat kan men zich wenden tot Eric Wichgers, via e.wichgers@figulus-welzijn.nl of tel. 06 22 686 929. Via die weg kunnen ook vrijwilligers zich melden om te helpen, bijvoorbeeld bij een avondje bardienst.