Van links naar rechts Marianne te Linde, Roy Lammers en Marleen Ottevanger bij Hoopman Machines. Foto: Frank Vinkenvleugel
Van links naar rechts Marianne te Linde, Roy Lammers en Marleen Ottevanger bij Hoopman Machines. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Beursvloer Aaltense Uitdaging bij Hoopman machines in IJzerlo

IJZERLO - De firma Hoopman in IJzerlo is op donderdag 8 november gastheer voor de Beursvloer van de Aaltense Uitdaging. De Beursvloer duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Ook de derde editie van deze Beursvloer is bedoeld om in een paar uur tijd mooie matches te maken tussen verenigingen en het bedrijfsleven, onder het toeziend oog van notaris Rensen. De multifunctionele showroom van het bedrijf biedt een prima locatie voor dit dynamische evenement. Vele mooie matches en waardevolle contacten zijn de afgelopen jaren op de Beursvloer tot stand gekomen.

Door Iris Jansen

Aan de gesprekstafel zitten manager Marianne te Linde en Marleen Ottevanger van de Aaltense Uitdaging en Roy Lammers en Dick Neerhof van de firma Hoopman.

Marianne te Linde: "We zijn als Aaltense Uitdaging heel blij dat de firma Hoopman de locatie wilde openstellen voor dit evenement. Na eerst te gast te zijn geweest in scholengemeenschap Schaersvoorde Aalten en in het kulturhus Dinxperlo, wilden we dit keer de Beursvloer graag onderbrengen bij een bedrijf. Vanwege de grote maatschappelijke betrokkenheid van de firma Hoopman, stelden zij graag hun showroom ter beschikking."

Dick Neerhof: "Al meer dan honderd jaar zijn wij hier gevestigd. In zo'n kleine gemeenschap heb je als bedrijf ook een bepaalde verantwoordelijkheid om hand- en spandiensten te verlenen. Als je daarmee verenigingen kan helpen, help je er ook aan mee om een fijn leefklimaat te scheppen. Wanneer iedereen tevreden is, heeft dat een positieve werking op de omgeving. De Aaltense Uitdaging vinden wij een mooi initiatief. Eerlijk gezegd was ik er niet zo van op de hoogte maar toen Marianne mij verteld had wat de Uitdaging kan betekenen voor zowel het bedrijfsleven als voor de verenigingen en maatschappelijke stichtingen, wilden we graag ons steentje bijdragen. Wij zijn heel benieuwd hoe zo'n Beursvloer in zijn werk gaat."

'Matchen met gesloten beurzen'

Marleen Ottevanger, bestuurslid van de Aaltense Uitdaging vult aan: "Het concept bestaat al vanaf 1996. Toen organiseerde de Vereniging NOV (branchenetwerk vrijwilligersorganisatie) de eerste landelijke Maatschappelijke Beursvloer in de Beurs van Berlage te Amsterdam. In 2002 pikte de Arnhemse Uitdaging het concept op dat sindsdien als vast evenement door alle lokale Uitdagingen wordt georganiseerd. Om binnen twee uur matches te maken tussen het bedrijfsleven en de verenigingen is een echte uitdaging. Niet alleen voor ons, maar je merkt tijdens de Beursvloer het enthousiasme en de wil van alle partijen om tot een deal te komen. En dat maakt het zo interessant. Er wordt stevig genetwerkt en er ontstaan zelfs spontane matches, die door notaris Rensen meteen op papier worden gezet. Aan elke match hangt een maatschappelijke waarde, die aardig kan oplopen. Vorig jaar sloten we de Beurs af met 51 matches met een bedrag van € 22.035,00, gemaakt door 28 maatschappelijke organisaties zoals verenigingen en stichtingen en 25 ondernemers. We hopen nu weer op zo'n grote opkomst."

"De leden van de Matchgroep brengen partijen bijeen, dus niemand hoeft verloren rond te lopen. Ook al zijn er geen wensen, kom vooral langs om te netwerken. De toegang is gratis en voor de inwendige mens wordt gezorgd. Net zoals voorgaande jaren zullen tien leerlingen 4e jaars Zorg en Welzijn met als keuzevak Facilitaire dienstverlening van Schaersvoorde uit Aalten ons daarbij terzijde staan. Dat is op zich ook al een mooie match."

"Het gaat toch niet alleen om spullen?", vraagt Roy Lammers. "Ik heb begrepen dat alles met gesloten beurs gaat, maar ik kan me voorstellen dat er ook andere hulpvragen zijn." Te Linde legt uit: "Er zijn verenigingen die hulpvragen hebben op gebied van IT of voor het opstellen van contracten of die een ruimte zoeken. En denk aan manuren. Een uurtje een shovel met machinist, kan een enorme hulp zijn voor een buitenvereniging. Of een tuinarchitect die een mooi ontwerp maakt voor een nieuwe beplanting. Dat zijn natuurlijk ook hele mooie matches."

"Inderdaad, en vaak onbetaalbaar voor verenigingen en stichtingen, terwijl dat eigenlijk bij een bedrijf in de verloren uurtjes uitgewerkt kan worden. Je moet natuurlijk wel durven vragen als vereniging maar vaak weet niemand aan wie. Daarom is de Aaltense Uitdaging in onze ogen een hele goede bemiddelaar. Door jullie netwerk is het veel makkelijker om dingen gedaan te krijgen. Ik hoop dat veel mensen naar de Beursvloer komen, al is het het maar om kennis te maken met de Aaltense Uitdaging", vult Roy aan.

'Van grote maat-schappelijke waarde'

Bedrijven alsmede verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden voor de Beursvloer op donderdag 8 november van 16.00 tot 18.00 uur via www.aaltenseuitdaging.nl/activiteiten/beursvloer.

Deelname is gratis.