Eén van de kerststallen die vorig werden geèxposeerd. Foto:  PR
Eén van de kerststallen die vorig werden geèxposeerd. Foto: PR Foto:

Tweede Dinxperwicker kerststallententoonstelling

DINXPERWICK - Van vrijdag 7 tot vrijdag 21 december is de tweede editie van de internationale Dinxperwickse kerststaltentoonstelling, die wordt georganiseerd door Rosi Tuente, in samenwerking met firma Raumausstattung Scheer uit Suderwick, Jacqueline's Fietstassen en Lederwaren uit Dinxperlo en Wilma's Dierenshop uit Dinxperlo. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van het KRAKE-project (Krachtige Kernen), dat samenwerking over de grens versterkt.

De grote diversiteit aan kerststallen tijdens de eerste editie van vorig jaar leverde positieve reacties van de bezoekers op. Hetzelfde concept wordt dit jaar dan ook gehandhaafd. Zo wordt deze editie een zoekspel in de tentoonstelling verwerkt. Onder de deelnemers van het spel worden prijzen verloot.
Er hebben zich al enkele exposanten aangemeld, maar er wordt nog gezocht naar verdere uitbreiding van het kerststalaanbod. De organisatie is op zoek naar twee belangrijke componenten.

Als eerste zijn dat particuliere kerststalbezitters en -bouwers (zoals ook schoolkinderen en -klassen), die hun kerststal van vrijdag 7 december tot vrijdag 21 december beschikbaar stellen. De kerststallen mogen langer blijven staan, maar de organisatie wil de mogelijkheid voor exposanten openhouden om hun stal thuis op te bouwen voor de kerstdagen. Wie zijn kerststal beschikbaar wil stellen, wordt verzocht op een kartonnen bord relevante informatie over de stal te vermelden, bijvoorbeeld leeftijd, materiaal, eigenaar, oorsprong, voorgeschiedenis en andere bijzonderheden.
Ten tweede zoekt de organisatie ondernemers en openbare instellingen (kerken, verzorgingstehuizen, dorpshuizen, et cetera) die van vrijdag 7 december tot vrijdag 21 december een gedeelte van hun etalage ter beschikking willen stellen voor de tentoonstelling. De kerststallen dienen tot 22:00 uur belicht te blijven. Uiteraard mogen zich ook particulieren melden die een woning direct aan de openbare weg hebben.Het idee is om wederom een zo divers mogelijk aanbod te tonen. Klassiek-antieke, abstract-moderne, zelfgemaakte uit verschillende materialen, groot of klein: alle stallen zijn welkom. Er kunnen bijvoorbeeld ook kerststallen worden geplaatst die gemaakt zijn van Lego of Playmobil.


Lees verder op pagina 5