De winnaars van het kersttoernooi 2018. Foto: Frank Vinkenvleugel
De winnaars van het kersttoernooi 2018. Foto: Frank Vinkenvleugel

Kersttoernooi biljarten in sportcafé de Peppel

DINXPERLO - Dit jaar is het alweer de 33ste keer dat door biljartvereniging Ons Huis het traditionele kersttoernooi biljarten georganiseerd wordt. Dit biljarttoernooi staat open voor teams bestaande uit collega's, buren, vrienden enzovoorts. De wedstrijden vinden plaats in sportcafé de Peppel in Dinxperlo, alwaar Joop Peppelman een enthousiaste gastheer is. Hier hebben de biljarters de beschikking over 3 biljarts, waarvan twee in de speciale biljartruimte en één in het café.

De vorige editie werd een prooi voor de Driesprong uit Aalten, na Pivoteam 2 uit de Heurne in de finale verslagen te hebben.
Een deelnemend team bestaat uit minimaal drie personen waarbij gespeeld wordt in de spelsoort libre, kader of eventueel van band. Gemiddeld nemen er twintig tot 25 teams deel, waarvan de meeste al jaren achtereen.
De charme van dit toernooi is dat iedereen, ongeacht zijn of haar biljartkwaliteiten, mee kan doen.
Iedereen dient namelijk het aantal caramboles te maken gerelateerd aan eigen speelsterkte.
De organisatie hoopt iedereen weer als deelnemer, maar zeker ook als bezoeker te mogen begroeten, want de entree is gratis.
De poulewedstrijden beginnen vanaf vrijdag 16 november en de finales staan gepland eind december.
De wedstrijden beginnen doordeweeks waar mogelijk om 19 uur en indien een zaterdag wordt ingepland om 11 uur. Inschrijven kost veertig euro per team en kan nog tot en met woensdag 31 oktober.
Inschrijfformulieren zijn onder andere af te halen aan de bar van sportcafé de Peppel.


www.facebook.com/bvonshuiskersttoernooi