Zomerse omstandigheden tijdens de ATB-tocht in Dinxperlo. Foto: Henry Wezenberg
Zomerse omstandigheden tijdens de ATB-tocht in Dinxperlo. Foto: Henry Wezenberg

Zomerse ATB-tocht Dinxperlo

DINXPERLO - Zomerse omstandigheden op de herfstdag, waarop de Harm Takke veldtoertocht werd gereden, zoals gebruikelijk jaarlijks georganiseerd door de actieve WTC Dinxperlo. Ruim boven de 20 graden was het op deze 14de oktober. De opkomst was met 435 deelnemers, iets meer dan in 2017, goed.

Door de droge weersomstandigheden van de afgelopen maanden lag het parcours, kleine paden door bos en weilanden en soms langs kleine sloten en beken, er op deze zondag prima bij. De deelnemers, met opvallend meer dames, kwamen niet alleen uit de Achterhoek maar waren bijvoorbeeld ook afkomstig uit Brabant. Iedereen was erg tevreden over het prachtige parcours dat voor een deel liep over particulier terrein, normaal niet vrij toegankelijk. Een vijftiental deelnemers maakte dankbaar gebruik van de technische service op de pauzeplek, aangeboden door Takke Tweewielers uit Dinxperlo. Op enkele kleine val- of glijpartijen met wat schaafwondjes en kneuzingen na deden zich geen ongevallen voor.


Sfeer en sport bij herfstmarkt Lintelo

LINTELO - In en rondom het Kulturhus in Lintelo is op zaterdag 3 november veel te beleven: een veelzijdige herfstmarkt en een demonstratiedag van sportvereniging SSS Irene.

Op de herfstmarkt bieden enthousiaste hobbyisten hun producten te koop aan en geven zij demonstraties. Op de herfstmarkt die bekend staat om haar gemoedelijke en gezellige sfeer, is van alles te zien, te proeven en te beleven, zoals: zelfgemaakte lekkernijen, cadeau-artikelen, houtdecoratie, kaarsen, kruiden uit eigen tuin, sieraden en nog veel meer. Zangvereniging Sursum Corda bakt pannenkoeken en de jeugd van Jolo zorgt voor de kinderactiviteiten. De markt bij Kulturhus Lintelo (Schooldijk 23) duurt van 10 tot 16 uur. Entree 2 euro per persoon. Voor kinderen tot en met de basisschool is het gratis.
In de sporthal houdt sportvereniging SSS Irene een promodag. Een hoogtepunt van deze dag wordt het Regenboogtoernooi: een dynamic tennis en volleybalstrijd tussen jong en oud. Meer informatie over de herfstmarkt en de demodag van SSS Irene op de website.


ww.kulturhuslintelo.nl

Zomerse omstandigheden tijdens de ATB-tocht in Dinxperlo. Foto: Henry Wezenberg