Dirigent Paul Gregoor houdt het koor flink bezig tijdens de repetities. Foto: Frank Vinkenvleugel
Dirigent Paul Gregoor houdt het koor flink bezig tijdens de repetities. Foto: Frank Vinkenvleugel

Vision viert 45-jarig bestaan met concert in Bocholt

SUDERWICK - Het gemengde koor Vision viert het 45-jarig bestaan met een jubileumconcert in het Stadtheater in Bocholt. Op zondagmiddag 11 november wil het koor onder leiding van dirigent Paul Gregoor de bezoekers verrassen met een swingend optreden.

Door Iris Jansen

Nicole Messink, die het voorzitterschap deelt met Edmund Schlüter, vertelt: "Vision telt zo'n 45 leden, afkomstig uit Dinxperlo, Suderwick, Bocholt en omstreken. Het is opgericht op 21 oktober 1973 om precies te zijn. Het koor heette toen 'Eerste jongerenkoor Dinxperlo/Breedenbroek. Het parochiegebouw in Breedenbroek deed toen dienst als repetitieruimte. Toen het koor later een andere ruimte moest zoeken, is het neergestreken in Suderwick, in de St. Michaelstreff aan het Kerkpatt. Zo hebben zich ook Duitse leden bij het koor gevoegd. In 1993 veranderde de naam in Koor Vision. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit bekende en minder bekende popsongs, a capella of met muzikale begeleiding."

Naast regionale gelegenheidsoptredens, is het koor ook regelmatig grensoverschrijdend onderweg.
In 2012 heeft het koor Wenen aangedaan; in 2014 stond het 40-jarig Jubileumconcert 'Vision Impossible' in Bocholt op het programma dat in 2015 op verzoek van de Stad Rees nog een vervolg kreeg in het Bürgerhaus. Het korenfestival in Dresden stond in 2016 op de agenda, waarna in februari 2017 het koor op uitnodiging van Fanfare Ps. 150 te horen was in het 'Blue Lake Proms 2017'concert in Dinxperlo.

Nicole: "Dit jaar is het alweer tijd voor ons 45-jarig jubileumconcert in Bocholt. Ik denk dat we met 'Vision's Magic' weer een prikkelend en dynamisch concert met overwegend nieuw repertoire kunnen geven vol met visuele effecten. Ik wil nu niet teveel verklappen want het optreden moet natuurlijk wel een verrassing zijn. Het Stadtheater in Bocholt is een beetje onze thuisbasis; we hebben naast onze Nederlandse fans ook veel Duitse bezoekers. Met zo'n groot koor en zoveel bezoekers heb je nou eenmaal veel ruimte nodig.

"Eind januari zijn we op concertreis in Neuenrade, een partnerstad van de gemeente Aalten, waarna we op 24 maart in het Musiater in Zevenaar optreden samen met het koor Mengelmoes uit Didam.
Zoals je hoort zijn we een zeer dynamisch koor die de lat steeds wat hoger legt. Van de leden wordt een grote inzet verwacht zoals thuisstudie, want alle nummers worden uit het hoofd gezongen. Aan de andere kant wil je als koor ook steeds beter worden, dus dat vergt veel inzet. Onze dirigent is zeer creatief, dus die houdt ons goed bezig. Vanaf het begin van dit jaar repeteren we voor het jubileumconcert en we zijn nu met de laatste puntjes bezig. Het concert wordt een bekroning op ons werk; we hebben er zin in!"

Het concert is op zondagmiddag 11 november in het Stadttheater Bocholt, Berliner Platz 1 te Bocholt. Aanvang 15.30 uur; zaal open om 15.00 uur.
Kaarten voor het concert zijn te koop bij Jumbo Arentz in Dinxperlo, Bakker Lensing in Spork en de Volksbank in Suderwick en bij de koorleden van Vision.
De kaarten kosten 10,00 euro in de voorverkoop en aan de zaal 12,50 euro.


www.koorvision.eu