De tocht kenmerkt zich door mooie routes. Foto: Henry Wezenberg
De tocht kenmerkt zich door mooie routes. Foto: Henry Wezenberg Foto:

Harm Takke-ATB-tocht van WTC Dinxperlo

DINXPERLO - Ook dit jaar organiseert WTC Dinxperlo weer een volledig uitgepijlde grensoverschrijdende veldtoertocht. Deze keer onder een nieuwe naam: de Harm Takke ATB-tocht. Er zijn voor zondag 14 oktober twee routes uitgezet, één van 37 km en een langere route van 55 km. Ze wijken nauwelijks af van die van vorig jaar, en de 400 deelnemers van toen waren daar unaniem enthousiast over.

Vanaf de start bij de kantine van voetbalvereniging SVD aan de Europastraat gaat de tocht al snel de grens over en komen de deelnemers via een korte aanloop over wat asfalt en daarna de Holtwicker Bach uit in de bosrijke omgeving van Schuttenstein waar dankzij toestemming van de Fürst van Salm-Salm via kleine paden door het bos wordt gefietst.
De tocht gaat daarna richting Isselburg en de Anholter Schweiz en langs de Wolffsee en de Anholter Schweiz naar de meertjes bij Krupop. Hier worden zoveel mogelijk paden door de bossen gebruikt. Snel daarna is er een pauzeplek op het erf van de boerderij van Georg Kleinhesseling. Hier wordt drinken en wat eten aangeboden en is er de mogelijkheid tot toiletbezoek. Ook staat hier Harm Takke Tweewielers met een servicestand.
Na deze pauze komt na een paar honderd meter de splitsing. De 37 km gaat via Anholt naar de Regniet, de 55 km gaat via de groene grens naar het Landfort en daarna naar Engbergen waar meerdere klimmetjes moeten worden overwonnen. Na de Regniet komen beide routes weer samen en gaat het richting de Aa-strang naar het Breedenbroekse bos. Daarna is het nog maar een paar kilometers naar de kantine van SVD. Voor de fanatieke fietsers is een drietal Strava-segmenten aangegeven, zij kunnen daar vechten voor de titel van KOM (King of the mountain) of QOM (Queen of the mountain).
De organisatie is blij met de medewerking van particuliere landeigenaren en een aantal agrarische bedrijven, die met hun toestemming deze prachtige routes mogelijk maken. Starten kan tussen 8.30 en 10.00 uur bij de kantine van SVD in Dinxperlo. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro en voor NTFU-leden 4 euro. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid bij de parkeerplaats van de voetbalclub DZSV. De tocht is niet geschikt voor gewone fietsers of e-bikes. Verzorging, technische ondersteuning door Harm Takke Tweewielers, EHBO, ophaalauto, aan alles is gedacht. Bij problemen onderweg kan altijd het noodnummer van WTC Dinxperlo worden gebeld: 06-25379305. Uiteraard kan de ATB na afloop van de tocht worden afgespoten, en eveneens is er douchegelegenheid. Meer informatie op de website.


www.wtc-dinxperlo.nl