Het jubileum van de Open School werd gevierd met een gezellige fietstocht, en een hapje en een drankje. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het jubileum van de Open School werd gevierd met een gezellige fietstocht, en een hapje en een drankje. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Dames open school 35 jaar
samen

DINXPERLO - De dames van de Open School in Dinxperlo hebben afgelopen woensdag gevierd dat ze 35 jaar samen zijn. Het jubileum werd opgeluisterd met een hap-en traparrangement vanuit Van Hal in Voorst. Tijd om gezellig bij te kletsen met herinneringen aan al die jaren.

De deelnemers aan de Open School begonnen indertijd met het samen volgen van lessen. Dat werd vervolgd met een maandelijkse bijeenkomst op de woensdagavond in het Kulturhus in Dinxperlo, met begeleiding vanuit Figulus Welzijn. Samen bedenken zij dan de invulling van het programma, dat traditioneel in juni wordt afgesloten met een fietstocht.
De groep was in het begin wel iets groter: zo rond de twaalf personen, die in die tijd ook verschillende reisjes hebben gemaakt. Nu zijn er nog acht, maar de dames hopen nog een tijdje door te kunnen. In ieder geval staat volgende maand een avondje geheugentraining op het programma.


Cursus Apple MacBook in de bieb

AALTEN - Op dinsdag 16 oktober start in de Bibliotheek Aalten een cursus Apple Macbook, in samenwerking met Kruiswerk en iPad4senior.

In deze cursus wordt de deelnemer bekend gemaakt met de werkwijze van het besturingssysteem van de Apple MacBooks. Alle veiligheidsaspecten komen aan de orde naast het aanmaken van accounts met en zonder wachtwoorden voor de start. Updates installeren vanuit de App Store en het aansluiten van allerlei randapparatuur worden behandeld en geoefend. De iCloud komt aan de orde met de mogelijke koppeling naar andere toestellen met een gelijk iCloud Account. Naast dat alles wordt de App Store bekeken, worden er programma's uitgehaald en worden deze geïnstalleerd voor de Apple installer. De cursus wordt gehouden op dinsdag 16, 23 en 30 oktober en 6 november in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten zeventig euro voor niet-leden, leden van de Bibliotheek en Kruiswerk ontvangen tien euro korting.


Inloop voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk houdt op maandag 15 oktober van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 15 oktober, 19 november en 10 december. De Borstkankervereniging Nederland voor deze regio houdt op donderdag 1 november een themabijeenkomst over de late gevolgen van (de behandeling van) borstkanker. Belangstellenden kunnen zich daarvoor nu al aanmelden via winterswijk@borstkanker.nl.