Beide koren samen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Beide koren samen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Mooi concert beste reclame voor mannenkoren

DINXPERLO - Een 'snuffelstage' eerder dit jaar heeft geleid tot een prachtig gezamenlijk concert van het Heurns Mannenkoor en Con Spirito, op zondagmiddag 30 september. Voor herhaling vatbaar, zo kon worden opgemaakt uit de reacties van het publiek in Sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo.

Op 24 april traden beide koren al twee keer samen een half uurtje op tijdens een VVNF-avond in de Oranjetent en toen hadden de heren er al schik in om met elkaar zo mooi mogelijk muziek te maken. Een 'snuffelstage' noemde dirigent Harry Boontje het toen gekscherend. Van een onderlinge competitie was absoluut geen sprake. Tijdens de 'naborrel' werd toen al door sommigen uitgesproken, dat dit optreden een vervolg zou moeten krijgen en deze zondagmiddag was het dan eindelijk zover. De twee koren hadden voor deze matinee gekozen voor een niet al te zwaar programma dat grotendeels bestond uit highlights van eerder dit jaar gegeven voorjaars- en zomerconcerten.
Zowel in De Heurne als in Dinxperlo had men zich bij de muziekkeuze laten inspireren door de hitparades van de jaren zestig en zeventig in een erg mooie mix met wat musical, licht klassiek en christelijk repertoire. In totaal werden een kleine dertig nummers vertolkt van o.a. The Beatles en Beethoven; The Cats en Lee Towers. Er was echt voor elk wat wils, getuige de enthousiaste reacties van het publiek, dat deze zondag weer in grote aantallen de weg naar Het Blauwe Meer had weten te vinden.
Of de duo-optredens van de twee mannenkoren uit de voormalige gemeente Dinxperlo leiden naar een nog hechtere samenwerking in de toekomst, daarover kon of wilde nog niemand een uitspraak doen. Op dit moment kunnen alle zangers van beide koren en - last but not least- de dirigenten Harry Boontje & Ben Simmes, alsmede toetsenist Jarik de Graaff, genieten van de complimenten. Ook de penningmeesters van beide koren waren bijzonder verheugd. Het publiek had in de vrije gift ruimschoots zijn waardering voor dit misschien wel historische concert getoond.
Vanaf 8 oktober organiseert Con Spirito helemaal gratis op vijf maandagen zangworkshops o.l.v. Ben Simmes voor gezellige mannen van alle leeftijden. Van 20.15 tot 21.15 uur Sportcentrum Het Blauwe Meer te Dinxperlo.


www.conspirito-dinxperlo.nl
www.heurnsmannenkoor.nl

Het Heurns Mannenkoor. Foto: Frank Vinkenvleugel
Con Spirito. Foto: Frank Vinkenvleugel
Con Spirito. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het Heurns Mannenkoor. Foto: Frank Vinkenvleugel