Workshop 'het nieuwe betalen'

AALTEN - In de Bibliotheek Aalten wordt, in samenwerking met iPad4senior en Kruiswerk, op donderdag 18 oktober een workshop gegeven over verschillende bank- en betaal-apps.

Regelmatig komen er vernieuwingen aan die het gemak van de mens dienen maar een beetje lastig lijken. Zo ook in de bankenwereld. Gelukkig, menig senior betaalt al via internet en gebruikt een betaalpas. In deze workshop komen de verschillende bank apps van een smartphone aan de orde en wordt ook geoefend in betaal apps zoals Tikkie, iDeal en Payconiq. Makkelijke manieren van betalen en geld ontvangen.
In bijna al die apps wordt de QR-code gebruikt, waarmee de actie snel geregeld kan worden. Binnen een jaar kan iedereen bij de supermarkt met de smartphone betalen door de QR-code bij de kassa te scannen.

Uitleg over en oefenen met deze nieuwe vormen van betalen staan centraal in deze twee uur durende workshop van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Aalten. Kosten vijftien euro (voor niet-leden) of twaalf euro voor leden van Kruiswerk en de Bibliotheek. Inschrijven is verplicht en mogelijk via www.kruiswerk.nl.