W&N steunt graag activiteiten als de KIVADA. Foto: PR
W&N steunt graag activiteiten als de KIVADA. Foto: PR Foto:

Westerveld & Nederlof: midden in de samenleving

BREEDENBROEK - Kozijnen- en wandenproducent Westerveld & Nederlof (W&N) vindt het belangrijk dat het bedrijf en zijn mensen midden in de Breedenbroekse en Dinxperlose samenleving staan: "We willen zichtbaar zijn en vinden het erg belangrijk dat we evenementen ondersteunen."

Deze evenementen komen overeen met de kernwaarden waarvoor het bedrijf staat. "Onze identiteit is een mix van sociale cohesie, vitaliteit, creativiteit, jong talent en een passie voor bos, hout en buitenleven! En we hebben bewust gezocht naar evenementen die hier goed bij aansluiten."
Dit was niet moeilijk omdat er al heel veel activiteiten georganiseerd worden die perfect in dit plaatje passen. het bedrijf vindt het fijn zo ook een steentje bij te kunnen dragen om er voor te zorgen dat de continuïteit van deze evenementen gewaarborgd is.
W&N kwam zo ook al snel uit bij het sportverenigingsleven, zoals de survivalclub en de regionale voetbalclubs. Maar met name evenementen zoals de Kindervakantiedagen (KIVADA) en Broekrock passen perfect bij het profiel van Westerveld & Nederlof. "Maar ook regionaal willen we gezien worden. Dit hebben we onder andere bereikt door een belangrijke partij te zijn bij de bouw van het supportershome van De Graafschap.
Personen die houden van sport, het buitenleven, van gezelligheid en muziek komen op deze manier met ons in aanraking. Wij vinden het belangrijk dat we zichtbaar zijn in de samenleving, en dat de samenleving weet dat je je dan in ons team op je plaats bent!", zo meldt het bedrijf.
In oktober start W&N met een project waarbij met name jongeren de kans krijgen om - ook in de avonduren - gedurende vier uur, te werken bij het bedrijf. De activiteiten bestaan uit expeditie-werkzaamheden zoals kozijnen gereed maken voor transport. "We zoeken hier nog nieuwe medewerkers voor en iedereen kan zich hiervoor aanmelden bij Werkbank Personeelsdiensten."

Scholieren van Schaersvoorde
In de laatste drie maanden van dit jaar volgen zeven vierdejaars VMBO-leerlingen een stage bij W&N. Zij volgen daarvoor intern bij W&N diverse lessen. Zowel de theorie, zoals het lezen van tekeningen, als de praktijk krijgen zij in meer dan tien woensdagen aangeboden. Op deze manier kunnen ze al vast proeven aan het werken bij W&N en zijn ze beter in staat om een afgewogen keuze te maken voor hun vervolgstudie. Dit wil he bedrijf de komende jaren voortzetten, in een goede samenwerking met Schaersvoorde Dinxperlo en Aalten en de Wesenthorst te Ulft. Wie ook geïnteresseerd is in zo'n stage, kan dat melden aan de leraar of decaan, of gewoon even binnenlopen bij Westerveld & Nederlof.