Vrijwilligers gezocht

AALTEN - VIT-hulp bij mantelzorg zoekt vrijwilligers (m/v), die iemand op gezette tijden gezelschap willen houden of samen met hen activiteiten willen ondernemen. Op deze manier hebben hun naasten of mantelzorgers even tijd voor zichzelf of heeft de alleenstaande oudere gezelschap.

Op dit moment is VIT op zoek naar een vrijwilliger voor de volgende personen.

Mevrouw is bedlegerig. Wie wil haar af en toe 's middags gezelschap houden. Ze houdt van lezen, maar alleen aanwezigheid is al fijn. Haar partner heeft dan wat tijd voor zichzelf.

Meneer op leeftijd is erg alleen; zoekt gezelschap om samen activiteiten te ondernemen.

Mevrouw is dementerend en zoekt iemand voor wat gezelligheid; wandelen, koffiedrinken et cetera. Heeft haar partner even wat vrije tijd.

Het gaat om een paar uurtjes per week of per twee weken in de gemeente Aalten. VIT begeleidt de vrijwilligers, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding. Geïnteresseerden kunnen bellen met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur.

Ook wie wel interesse heeft voor vrijwilligerswerk maar dan voor andere activiteiten dan hier boven vermeld, kan dat melden.

Men kan ook even binnenlopen op het spreekuur van de mantelzorgconsulent Marjan Roerdinkveldboom, elke vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.30 uur op het Gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten.