Willy Freriks en Corry Berendsen proosten alvast op het succes van de proeverij. Foto: Waltraud Wensink
Willy Freriks en Corry Berendsen proosten alvast op het succes van de proeverij. Foto: Waltraud Wensink Foto:

Bier- en wijnproeverij met VVNF

DINXPERLO - Speciaal voor de leden van VVNF wordt er op zondagmiddag 7 oktober van 14:30 tot 18:00 uur een bier- en wijnproeverij gehouden met de deskundige medewerking van Weinhaus Bocholt. De proeverij is bij sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo.

Willy Freriks en Corry Berendsen-Vreemann leggen namens de culturele commissie van VVNF graag uit wat het inhoudt en hoe men aan toegangskaarten kan komen. Willy Freriks: "We organiseren eigenlijk van alles en dat doen we al jaren. Lange tijd geleden was er medio september 'Dinxperlo Bloemendorp' en daarna hebben we ook nog de 'Dinxperse Tref' gehad en zelfs nog een tent op het marktplein ter vervanging van de vorige activiteiten. Dat liep op een gegeven moment niet (meer) en we zijn op zoek gegaan naar iets anders dat we de leden konden aanbieden. Een van onze commissieleden kwam met het idee voor een wijnproeverij en dat viel in goede aarde bij de rest van de bestuursleden en het we mochten er mee aan de slag.". Corry Berendsen vult aan: "We willen graag wat organiseren voor onze leden en dit is weer eens iets anders. We hebben bewust ook gekozen voor zowel een bier- als een wijnproeverij omdat veel mannen net wat meer met een biertje hebben, en dat is natuurlijk ook prima." Ook voor de vrouwen die liever een biertje proeven of mannen die juist eens een paar wijntjes willen proberen is dit een activiteit bij uitstek.

Dinxperse ondernemers
Als locatie voor de proeverij is gekozen voor de kleine zaal in sportcentrum Het Blauwe Meer. Ramon Radstaak verleent graag zijn medewerking. Hij zal ook zorgen voor een sfeervolle aankleding van de ruimte en voor verschillende soorten bier. "We werken graag met ondernemers uit Dinxperlo", aldus Willy. Corry vult aan: "Petra Niemeijer, de eigenaar van Weinhaus Bocholt, komt ook uit Dinxperlo en ze heeft werkelijk geweldige wijnsoorten. Ze is zeer deskundig en kan er dus ook alles over vertellen. Daarnaast hebben we Catering Bulsink voor de exclusieve en luxe hapjes die helemaal bij de entourage horen en mocht je dan daarna nog steeds trek hebben kun je buiten naar de Menatruck van Mieke en Andre Kip voor een warme hap."

Het is wellicht overbodig om te vertellen dat de mensen van de VVNF druk zijn met de organisatie van alle activiteiten. Freriks: "Er gaan een hoop vrije dagen in zitten, ik heb de afgelopen tijd weinig vakantie gehad maar het is altijd wel erg gezellig om dit allemaal te mogen realiseren. We doen het natuurlijk met de werkgroep en daarnaast een hoop andere vrijwilligers waar weontzettend blij mee zijn."

Kaartverkoop
Wie wil meedoen aan de proeverij, moet toegangskaarten kopen. Dat kan alleen op vertoon van de ledenkaart, en wel op donderdag 13 september in het Kulturhus tussen 19.30 en 21.00 uur, en op woensdag 19 september
tussen 19:30 uur en 21:00 uur bij Het Blauwe Meer. De kaarten kosten vijf euro per persoon. Corry: "Eigenlijk is dat een schijntje. Je krijgt namelijk bij je toegangsbewijs gelijk vijf consumpties voor de proeverij. De luxe hapjes zijn daarbij inbegrepen. Mocht je na vijf consumpties de smaak te pakken hebben dan kun je zelf nog munten bijkopen." Voor de toepasselijke achtergrondmuziek zorgt, op advies van Petra Niemeijer, Street Beat uit Bocholt.

Willy Freriks meldt nog: Misschien ten overvloede: het is een middag is voor leden van 18 jaar en ouder. En: er zijn toegangskaarten voor slechts 400 personen. Zorg dus dat je op tijd een kaart in de voorverkoop bemachtigt." "We denken dat het een gezellige middag kan worden, leuk om met een vriendenclub, de buurt of je sportteam naar toe te gaan. We houden het speciaal in de middag, tot 18:00 uur, zodat je daarna op tijd naar bed kunt en de volgende dag weer kunt werken", lacht Corry. www.vvnf.nl


Ziekenzondag in Dorpskerk Dinxperlo

DINXPERLO - Ieder mens, of die nu wil of niet, krijgt in het leven - direct of indirect - te maken met ziekte. Vooral als het jezelf betreft of je partner of je kinderen of goede vrienden en kennissen kan dat een enorme impact op je eigen leven hebben. Wat kan een mens daar aan doen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Voor iedere persoon of situatie zal dat verschillend zijn. Om hier eens goed en in alle rust over na te denken wordt er op zondag 9 september om 9.30 uur in de Dorpskerk te Dinxperlo een oecumenische viering gehouden in samenwerking met de Zonnebloem en met diaken Cor Peters als voorganger. Voor vervoer naar de kerk kan men contact opnemen met Henk Wisman, 0315-653458.