Een werk dat op de expositie is te zien. Foto: PR
Een werk dat op de expositie is te zien. Foto: PR Foto:

Expositie in kerkje De Rietstap

DINXPERLO - Kerkje De Rietstap toont in de maand september werken van de in Haaksbergen geboren kunstenaar Erik Loman.

Loman (1965) groeit op in een landelijke omgeving, waarin hij oog ontwikkelt voor de natuur en al zijn kleuren. Hij bezit vanaf zijn kinderjaren al het talent om te tekenen wat later uitgroeit tot schilderen. Uiting geven aan zijn gevoelens neemt in zijn leven een steeds belangrijker plaats in.
Al zijn tijd en energie steekt hij in allerlei vormen van kunst zoals gedichten schrijven en etaleren, maar zijn passie ligt duidelijk bij schilderen. Zijn talent blijkt het beste tot zijn recht te komen bij het werken met acrylverf. Voornamelijk gebruikt hij primaire kleuren maar dit is geen standaard. Verder past hij verschillende technieken toe.
In zijn zoektocht om het leven op een juiste manier op doek weer te geven tovert hij de meest uitbundige composities tevoorschijn. Vooral zijn persoonlijke gevoelens zijn terug te vinden in zijn schilderijen. Hij heeft daarin duidelijk een eigen stijl ontwikkeld. Het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en het constant balanceren tussen twijfel en erkenning maakt het voor hem steeds weer spannend om zijn gevoelens aan het doek toe te vertrouwen.
Erik Loman is o.a. bekend van RTV-oost en het Piratenfestival van SBS6, waarvoor hij enkele decorstukken heeft beschilderd. Hij geeft ook schilderworkshops aan bedrijven en groepen particulieren. Zijn werken zijn te zien op onderstaande website.
Kerkje De Rietstap is iedere zondag van 14 tot 17 uur geopend.


erikloman.exto.nl