SSS Irene biedt vanaf september het Nijntje beweegprogramma aan. Foto: PR
SSS Irene biedt vanaf september het Nijntje beweegprogramma aan. Foto: PR Foto:

SSS Irene start met Nijntje
beweegprogramma

LINTELO - De peuter- en kleutergym van sportvereniging SSS Irene staat al jaren goed bekend. Kinderen tussen 2 en 6 jaar komen, met hun ouders, uit de ruime omgeving om op zaterdagmorgen in Lintelo te gymen. Lekker gymen is erg leuk, en voor jonge kinderen belangrijk voor de motorische ontwikkeling en de sociale omgang met andere kinderen.

Afgelopen seizoen heeft Anita Westerveld namens SSS Irene het KNGU Beweegdiplomakeurmerk behaald. SSS Irene is blij daardoor vanaf september het landelijke Nijntje beweegprogramma te kunnen aanbieden. Met het Nijntje beweegprogramma wordt spelenderwijs aandacht besteed aan alle basisbeginselen van bewegen, zoals: vallen, lopen, springen en balanceren. Er zijn twee Nijntje beweegdiploma's te behalen; voor kinderen van twee tot vier jaar en van vier tot zes jaar oud. In deze periode vindt de grootste motorische ontwikkeling plaats. Een goed motorisch fundament is van grote invloed op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Daarnaast is bewegen erg leuk en gezond. Het helpt om overgewicht tegen te gaan. Zodra een kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen goed om het lichaam te leren kennen en lekkerder in je vel te zitten. Het Beweegdiploma draagt hier op een speelse wijze aan bij.

Het beweegdiploma is samengesteld met de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Ouders vinden het Nijntje beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Aanmelden kan via de website onder 'proefles'.


www.sss-irene.nl