BroekRock 2018: Mark Baten en Henry Massop kijken er naar uit! Foto: Frank Vinkenvleugel
BroekRock 2018: Mark Baten en Henry Massop kijken er naar uit! Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Achtste editie Broek'Rock' in Breedenbroek-City

BREEDENBROEK - Het bloed van de organisatoren is al weer geruime tijd aan het kriebelen want nog maar heel even en dan kan iedereen komen genieten van alweer de achtste editie van Broek'Rock'. Een van de vele festivals in het oosten van het land, maar zeker niet het minste. De organisatoren Mark Baten en Henry Massop hebben kosten nog moeite gespaard om er op 7, 8 en 9 september weer een geweldig programma van te maken waarbij iedereen uit de wijde omgeving van harte welkom is.

Door Waltraud Wensink

Eerlijk is eerlijk: mede door Broek'Rock' wordt Breedenbroek toch maar mooi op de kaart gezet. Alle publiciteit is natuurlijk meegenomen, maar de echte fans hebben alle informatie allang vergaard en de datum in hun agenda genoteerd. Maar liefst drie dagen lang wordt het terrein rondom café-restaurant Koenders in Breedenbroek getransformeerd tot een mooi festivalterrein waarbij zelfs een 'camping' niet zal ontbreken.
Baten: "Drie dagen feest, daar gaan we voor en daar hebben we ons goed op voorbereid. De opzet is weer net als andere jaren: drie mooie dagen op één locatie in de open lucht. Het enige wat we niet in de hand hebben zijn de weersomstandigheden maar laten we hopen dat we daar mazzel mee hebben". Massop is als medeorganisator al helemaal ingewerkt door Baten en het tweetal is goed op elkaar ingespeeld. Massop: "Eigenlijk weten we precies van elkaar wat er gedaan moet worden. Af en toe overleggen we onder de noemer 'vergaderen' maar we kunnen het draaiboek van het voorgaande jaar er zo weer bij pakken. Er zijn dit jaar wel een paar aanpassingen en veranderingen op het gebied van de acts maar in grote lijnen is de opzet hetzelfde. Waarom iets veranderen als het goed loopt?".

Programma
Op vrijdag 7 september begint Broek'Rock' met 'The Warming Up', waarbij de aftrap dit jaar voor Harmonie St.Antonius is en DJ Wimpie de avond zal afsluiten op 'de Duitse toer'. Op zaterdag zijn de kinderen aan de beurt. En omdat het nu eenmaal zo ontzettend leuk is komt vanaf 14.30 uur 'Warboel' alle kids weer vermaken. Aansluitend is er een Kids 'Rock' Disco. Ook hier geldt dat het niet alleen voor de jongsten van Breedenbroek is maar voor alle kinderen die daar zin in hebben. Vervolgens zal deze kindermiddag overgaan in 'waar het allemaal mee begon' en waar menig muziekliefhebber voor komt namelijk 'Broek'Rock' Open Air'.
Baten en Massop hebben de ogen en oren altijd goed open en luisteren goed naar de wensen van het publiek. Ze weten wat de mensen willen horen en waar ze de bands vandaan moeten halen. Baten: "We hoeven niet zo bang te zijn dat er onverhoopt een band uitvalt want er dienen zich met regelmaat bands aan die wel interesse hebben om bij ons te spelen. Deze achtste editie gaan we voor 'Bridge' een waardige openingsact die natuurlijk al erg bekend is door hun prachtige optreden tijdens Rootspop. Daarnaast hebben we 'Onwies' en wie weet zegt dat ook iets over hun optreden. In ieder geval een aantal jonge muzikanten die de tent op zijn kop gaan zetten."
"En dan, eindelijk, waar menigeen al geruime tijd naar uitkijkt: 'Magnificent', de band die ongetwijfeld een aantal prachtige nummers van U2 zal spelen met een zanger die de stem van Bono Vox evenaart. De afsluiter van de avond is 'B.A.B,' de studentenband uit Nijmegen die vorig jaar al voor een hoop spektakel zorgde en het zeker verdient om deze 'Broekrock Open Air' af te sluiten."

Ontbijt
Op zondag wordt iedereen uitgenodigd voor een geweldig ontbijt en frühshoppen bij 'The Morning After'. Een goed ontbijt zal menigeen na zo'n weekeind wel nodig hebben. De Optimisten (lekker dicht bi'j huus) zullen vanaf 10 uur spelen. Een doorlopend programma dus, drie dagen lang in Breedenbroek. Massop: "Zeker niet onbelangrijk om te vermelden, naast de nodige drankjes mogen de bezoekers ook rekenen op een hapje van een authentieke foodpoint-container."
"Onze Broek'Rock' camping gaat zaterdag om 12 uur open. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij Mark Baten, Werkbank Personeelsdiensten in Dinxperlo en bij café-restaurant Koenders in Breedenbroek. De kosten zijn 10 euro en daar zit ontbijt bij in. Maar zorg dat je er op tijd bij bent want vol is vol, het terrein wordt al haast te klein", lacht Baten. Vorig jaar was het al een succes en dit jaar hoopt de organisatie op nog meer liefhebbers.
Ook niet-kampeerders mogen overigens gebruik maken van het ontbijt. Massop: "De zondagochtend wordt geopend met een ontbijt voor iedereen. In Breedenbroek zelf krijgt iedereen een formulier in de bus om zich op te geven maar we willen nadrukkelijk benoemen dat ook alle anderen welkom zijn. Geef je op voor het ontbijt (voor slechts vijf euro per persoon) bij Koenders in Breedenbroek. Gezelligheid, gemutlichkeit, daar draait het hele festival om en we hopen dat deze drie dagen bij ons in 'Breedenbroek-City weer een groot succes worden".
Facebook-win-actie
Meer info over Broek'Rock' is te vinden op de Facebook pagina van Stichting Broek'Rock'. Onder de delers en likers op de Facebookpagina van de stichting verloten de organisatoren twee keer twee combi-tickets. Dat zijn kaarten voor zowel de camping als het ontbijt. De entree van Broek'Rock' zelf is net als de voorgaande jaren weer een vrije gift.