PP-zomeravondexcursie naar boerenbedrijf Tolkamp

IJZERLO - Op woensdag 22 augustus vindt al weer de laatste zomeravond-fietsexcursie plaats, georganiseerd door de Progressieve Partij.

De fietsexcursies en terrasavonden werden deze zomer bijzonder druk bezocht. Ze zijn bedoeld vooral voor mensen die zich op een wat luchtige manier willen informeren over onderwerpen die spelen in de lokale politiek. Vooral de terrasavond in Dinxperlo over de toekomst van het centrum trok veel bezoekers. Een ander belangrijk onderwerp in de gemeente Aalten is de toekomst van de landbouw. Is schaalvergroting onvermijdelijk of kunnen boeren die natuurinclusief en op een menselijke maat hun bedrijf runnen ook een prima boterham verdienen?
Op woensdag 22 augustus gaat de excursie naar de boerderij van de gebroeders Tolkamp aan de Dinxperlosestraatweg . De broers hebben in 2015 het bedrijf van hun ouders overgenomen en werden direct geconfronteerd met de gevolgen van de huidige regelgeving van vermindering van dieraantallen. Toch proberen ze op een natuurinclusieve manier hun bedrijf rendabel te maken. Een interessant concept voor de toekomst van de agrarische sector in ons buitengebied. Daarnaast is Arjan Tolkamp actief in de actiegroep 'Innovatief uit de knel', een groep boeren die juist door innovatie een bijdrage wil leveren aan een gezonde landbouw.
De fietsexcursie vertrekt om 19.00 uur vanaf de Markt in Aalten en tegelijkertijd vanaf het Prins Clausplein in Dinxperlo. Deelname en koffie zijn gratis. Wel graag even een berichtje naar secretariaat@progressieve-partij.nl voor deelname.