De leden van DOL met enkele van hun favoriete voertuigen. Foto: Frank Vinkenvleugel
De leden van DOL met enkele van hun favoriete voertuigen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Gezellig meerijden met DOL

DINXPERLO - Op zondag 26 augustus kunnen liefhebbers van oude voertuigen weer mee doen aan een rondrit over prachtige wegen en langs mooie plekjes. Maar niet alleen liefhebbers van oude voertuigen kan meedoen, maar iedereen die blij wordt van zijn of haar voertuig mag meerijden met deze rit die is uitgezet door de 'dol'-enthousiaste leden van DOL, de Dinxperse Oldtimer Liefhebbers.

Door het dolle heen is misschien te veel van het goede maar enthousiast zijn de leden van DOL zeker. Ze kunnen namelijk spreken van een eerste lustrum en daar zijn ze blij mee. Mariël Ruesink, Bennie ten Pas, Wouter Takke, Wim Jansen, Harm Takke en Gerrie Rengelink zijn de mensen die deze rit mogelijk maken en ook samen DOL vormen. Waar de een voorkeur heeft voor oude legervoertuigen, rijdt de ander graag op zijn Fendt tractor, op een BMW-motor, op een brommer of in een mooie oude Volkswagen Kever. Iedereen rijdt in of op het voertuig waar men zelf dat speciale gevoel van krijgt en wat hem of haar blij maakt. Twee keer per jaar verzorgt DOL een leuke rit waar iedereen kan aansluiten.

Allemaal hetzelfde doel voor ogen
Ten Pas: "We zijn geen vereniging of club en hebben dan ook geen ingewikkelde regels of paperassen. We hebben binnen het groepje allemaal onze eigen taken en doen ons ding. Daarnaast hebben we allemaal hetzelfde doel voor ogen namelijk een gezellige en mooie rit met je eigen oldtimer. Ons eerste lustrum is toch wel een klein jubileumpje." Mariël: "Je hoeft overigens niet perse een oldtimer te rijden om mee te doen. Ook in een nieuwer voertuig ben je meer dan welkom. We zetten zelf de routes uit en splitsen de groep in verschillende categorieën zodat ze hun eigen route volgen. De auto's rijden ongeveer een route van 60 kilometer en de tractors ongeveer 30 kilometers. Ook de snelheid wordt aangepast. "Veel oldtimers zijn ook niet gemaakt om hard mee te rijden", zegt Jansen.

Start bij Harm Takke Tweewielers
Takke: "We starten altijd bij Harm Takke Tweewielers, dat geldt voor alle voertuigen die meedoen. Er zijn verschillende tijdstippen om te starten en hebben allemaal dezelfde pauzeplek waar we elkaar weer kunnen ontmoeten. Dat geldt ook weer voor het eindpunt." De organisatoren zijn blij met hun 'achterban': "We moeten eigenlijk wel even vermelden dat we blij zijn met de vrouwen achter de schermen die zorgen voor de broodjes en de soep, limonade en versnaperingen. En we zijn blij met de ondernemers die hun locatie of terrein beschikbaar stellen als pauzeplek of eindbestemming."

Lage inschrijfprijs
Bij Takke is vanaf half tien de inschrijving, waarbij de kosten moeten worden voldaan. Deelname kost vijf euro per persoon en dat is inclusief de koffie, soep en versnaperingen.


Lees verder in de rechterkolom op deze pagina

Het logo van de DOL. Foto: Frank Vinkenvleugel