De route voert over fraaie paden. Foto: PR
De route voert over fraaie paden. Foto: PR

Fietsroute van de maand

DINXPERLO - VVV Dinxperlo maakt maandelijkse van juni tot en met september een fietsroute van de maand. De lengte van de route varieert tussen de 40 en 45 km.

Bij elke route zitten kortingsbonnen van diverse bedrijven. Iedere maand van andere bedrijven. De bonnen zijn alleen geldig in de desbetreffende maand. De fietsers zijn vrij om te kiezen wanneer ze gaan fietsen.
De route van augustus gaat zowel door Duitsland als Nederland. Eerst gaat de route via Isselburg, langs de Anholter Schweiz, de Wolfsee, door een natuurgebied, bij Megchelen weer de groene grens over. Dan gaat de route verder langs een klein museumpje De Moeseköttel, en langs een wijngaard. De route voert door Gendringen om dan via de groene grens langs de Aa-strang weer in Dinxperlo terug te komen.
De bedrijven die deze maand mee doen zijn Wijngoed Oerlegoed in Gendringen en cafetaria De Driesprong in Dinxperlo. De route kost vier euro met hierbij kortingsbonnen voor twee personen en is vanaf 1 augustus te koop tijdens de kantooruren bij VVV Dinxperlo, Raadhuisstraat 8.

Ook is op zondag 5 augustus de tweede zomerfietstocht. Info: tel. 0315-642050.


www.vvvdinxperlo.nl


Zang- en ontmoetingsdienst

ZELHEM - Zondagavond 5 augustus is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst, die wordt georganiseerd door Stichting de Opdracht. De dienst vindt plaats in cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12. Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg. In deze samenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat H.G. Dijkman uit Vorden voor. De samenzang wordt begeleid door pianist Julian Simmes. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie. (Zie ook advertentie elders in dit blad)


www.stichtingdeopdracht.nl
tel. 0314-622878


Koppelviswedstrijd HSV De Voorn

DINXPERLO - Ondanks de hitte lieten leden van hengelsportvereniging De Voorn uit Dinxperlo zich verleiden om mee te doen aan de vakantie-koppelviswedstrijden. Acht koppels deden mee en visten maandag en vrijdag aan het Blauwe Meer, en woensdag in de Oude IJssel in Terborg. Voorzitter Frank Wensink van HSV De Voorn sprak van een geslaagde wedstrijd, met een gezonde onderlinge competitie, waarbij de deelnemers elkaar wel veel gunnen. Er werd flink wat vis gevangen. De winnaar over drie wedstrijden was het koppel Gregor Baten en Roland Mijnen.

Het was goed toeven aan het Blauwe Meer. Foto: Waltraud Wensink