De Plucker Muzikanten. Foto: PR
De Plucker Muzikanten. Foto: PR

Dinxperwick Swingt op 24 augustus

SUDERWICK/DINXPERLO - Een première vindt plaats op vrijdag 24 augustus in Suderwick en Dinxperlo. Voor de eerste keer zal het evenement 'Dinxperwick swingt' plaatsvinden, georganiseerd door het burgerinitiatief Dinxperwick. Op negen verschillende locaties treden elf bands en individuele muzikanten op in Dinxperlo en Suderwick, met gratis toegang.

De voorbereidingen voor het grensoverschrijdende festiviteit zijn sinds enkele weken in volle gang en zijn al redelijk ver gevorderd. Het festival gaat op 24 augustus van start om 17:00 uur op de Markt in Dinxperlo met de Pluckermuzikanten, de harmonicagroep uit Dinxperlo. Na de opening van het festival om 18.00 uur treedt om 18.15 uur het Shantychor Marinekameradschaft uit Bocholt op. Ook op het dorpsplein in Suderwick is er op 24 augustus van 19.00 tot 21.00 uur live muziek te horen. Afwisselend spelen daar de pop-rock band Foreign Affairs en de band van de muziekschool uit Bocholt & Isselburg, Six'n one beat.
In de St. Michaelskerk in Suderwick kunnen geïnteresseerden organist Hennie Scheffer horen.

Het Posaunenchor Suderwick zingt van 19.00 tot 19.20 uur in de Dorpskerk in Suderwick, van 19.45 tot 20.05 uur in de St.Michaelskerk in Suderwick en van 20.30 tot 20.50 uur in de Evangelische kerk in Suderwick. In het Dinxperlose restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73, zullen saxofonist Hendrik en de coverband Onwies tussen 16.00 en 23.00 uur voor stemming zorgen.
In het Kulturhus in Dinxperlo speelt vanaf 20.30 uur de coverband Beatlefabriek en in LEF, Kerkstraat 3a Dinxperlo, speelt vanaf 21.30 uur DJ- Lady Virea. Echter rockers kunnen terecht in Dinxperlo bij Old Dutch, Maurits Prinsstraat 28, waar vanaf 20.30 uur Braingate optreed. "We zijn blij dat het ons gelukt is zo veel muzikanten naar Dinxperlo en Suderwick te halen en het hele dorp Dinxperwick van muziek te voorzien", zegt Werner Brand, voorzitter van het Duits-Nederlandse Burgerinitiatief Dinxperwick.

Foreign Affairs. Foto: PR
Coverband Onwies. Foto: PR