Diverse modellen kasten zijn gratis af te halen. Foto: PR
Diverse modellen kasten zijn gratis af te halen. Foto: PR

Bibliotheekkasten gratis af te halen

TERBORG - De Bibliotheek in Terborg wordt opnieuw ingericht. De houten kasten verdwijnen.

Wie interesse heeft in één of meer kasten, kan deze komen ophalen tussen 13 en 22 augustus.

Men kan daarvoor een telefonische afspraak maken met het servicebureau van de Bibliotheek 088 – 00 62 929. Er zijn kasten in diverse kleuren en hoogtes.

In verband met de herinrichting is de Bibliotheek Terborg gesloten van 3 tot en met 26 augustus.


Glaskunst in Kerkje De Rietstap

DINXPERLO - In Kerkje De Rietstap is een expositie te zien van glaskunst van Birgit Kölking uit Raesfeld. De Rietstap is elke elke zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur open. Het kerkje is te vinden aan de Meniststraat 14 a. De toegang is gratis.

Birgit Kölking werd geboren in Raesfeld-Erle/Duitsland in 1964. Zij voltooide haar opleiding als glazenmaker op het gebied van kunstglaswerk van 1981 tot 1984 aan de Glasfachschule in Rheinbach vlakbij Bonn. Gedurende deze tijd werkte ze met verschillende methoden van glasverfijning, voornamelijk het klassieke glas in lood en gebrandschilderd glas. Na de opleiding werkte ze in een glaskunstbedrijf tot ze in 1987 haar eigen werkplaats in Raesfeld begon.
De afgelopen jaren heeft Birgit Kölking zich gespecialiseerd in fusing-techniek. Met deze techniek van glassmelten produceert ze een variëteit aan decoratieve producten zoals kommen, objecten, raamdecoratie of tuindecoratie. Daarnaast wordt ze regelmatig belast met restauratiewerkzaamheden, zoals van oude glas-in-loodramen van kerken.
Sinds 2001 is zij lid van de Westfaalse kunstenaarsgroep KIM (kunst is meer) en neemt zij regelmatig deel aan groepstentoonstellingen.


Een glazen schaal van Birgit Kölking. Foto: PR
Een glazen schaal van Birgit Kölking. Foto: PR