Nieuwe naam en clubkleuren gezocht

DINXPERLO – Achter de schermen wordt hard gewerkt door alle commissies die de fusie van DZSV en SVD voorbereiden. Het mag dan stil lijken, er wordt wel degelijk hard gewerkt. In de komende maanden leest u in Dinxpers Nieuws regelmatig informatie over de voortgang. Op dit moment houdt men zich onder andere bezig met de clubnaam, de clubkleuren en het logo voor de fusieclub.

Maarten Zwienink, één van de leden van de commissie die zich daarmee bezighoudt, vertelt: "Natuurlijk zijn er veel zaken die ogenschijnlijk belangrijker zijn dan de clubnaam, clubkleuren en clublogo. En we horen ook vaak: 'we hebben nog niet eens gestemd, waarom moeten we dan nu al daarover beslissen?'. Maar het fusieproces is gebonden aan vele wettelijke regels. Eén daarvan is, dat het verplicht is, om - vóór er gestemd wordt over de fusie – een logo, kleuren, tenue en naam vast te stellen. Dat moet allemaal officieel worden vastgelegd en gedeponeerd worden bij de Kamer van Koophandel. Anders kúnnen we niet eens een stemming uitschrijven."

Suggesties welkom
Dat is de reden dat iedereen nu wordt opgeroepen om mee te denken. Zwienink: "Tot eind augustus kan iedereen zijn suggestie voor de naam van de nieuwe club aan ons doorgeven. Daarna zal een groep van dertig mensen, vijftien 'gruunen' en vijftien 'blaauwen', door het geven van punten een keuze maken. Daar komt dan een 'shortlist' uit, en daaruit kunnen leden van beide clubs via de website een keuze maken. Zo moet half september de nieuwe clubnaam bekend zijn. Er zijn al wat suggesties gedaan, maar we hopen, nee; we rekenen op nog veel meer inzendingen. Die zijn welkom op nieuwenaam@fusieclubdinxperlo.nl."

Clubkleuren
Om tot een weloverwogen ontwerp van een logo te komen, moet niet alleen de clubnaam, maar moeten ook de clubkleuren bekend zijn. Zwienink: "Daarom ontvangen we ook daar graag suggesties voor . Ook die suggesties zijn welkom op het e-mailadres nieuwenaam@fusieclubdinxperlo.nl. Natuurlijk hebben alle leden straks ook weer een stem in de uiteindelijke keuze van bijvoorbeeld het tenue."

Verdere voortgang
Elke vier weken komen de hoofdbesturen van Sv Dinxperlo en DZSV bij elkaar om de voortgang en de te nemen stappen te bespreken. De commissie facilitaire zaken is druk bezig met de begroting voor de bouw van het nieuwe clubgebouw. Momenteel wordt gewerkt aan een ontwerp en er zijn al diverse offertes en vergelijkingen opgesteld voor de aanleg van een kunstgrasveld. De financiële commissie diept de reeds bestaande begroting steeds verder uit. Inmiddels is bekend dat de privatisering van Sv Dinxperlo op 18 september in de gemeenteraad wordt behandeld. Wanneer hierover duidelijkheid over is kan de begroting definitief gemaakt worden en wordt duidelijk wat wel en niet per direct haalbaar zal zijn.


Lees verder op pagina 3