Opbrengst collecte Rode Kruis

DINXPERLO/AALTEN - Ook dit jaar is de collecte voor het Rode Kruis met succes afgerond. In de week van 24 tot en met 30 juni zijn 115 vrijwilligers op pad geweest, en heeft de collecte in Aalten en Dinxperlo een bedrag van € 6.836,65 opgebracht.

De opbrengst van deze collecte gaat in zijn geheel naar activiteiten van de plaatselijke afdeling Aalten/Dinxperlo. Om de collecte in 2019 verder uit te bouwen is men altijd op zoek naar nog meer enthousiaste vrijwilligers in zowel Aalten als Dinxperlo. In 2019 staat de collecte gepland in de week van 16 tot en met 22 juni. Wie wil helpen, kan in Aalten contact opnemen met Hans Heinen, heinen1@zonnet.nl of tel. 0543-475821. In Dinxperlo is Marco te Grotenhuis één van de contactpersonen, mtegrotenhuis@kpnmail.nl of tel. 0315-652956.


Nieuwsjagers gezocht

DINXPERLO - De redactie van Dinxpers Nieuws zoekt verslaggevers die het interessant vinden om op regelmatige basis het nieuws uit Dinxperlo en omgeving te verslaan voor de krant en de nieuwssite. Een correspondent staat middenin de samenleving, is nieuwsgierig, belangstellend en betrokken bij alles wat in de directe omgeving gebeurt. Hij of zij weet dit in correct Nederlands weer te geven, en maakt daarbij ook foto's en wellicht zelfs korte filmpjes. Belangstellenden die het de moeite waard vinden om voor Dinxpers Nieuws op pad te zijn en een financiële vergoeding mooi meegenomen vinden, kunnen een reactie sturen naar hoofdredacteur Gerwin Nijkamp via gerwin.nijkamp@achterhoeknieuws.nl.


Zomerprogramma
Progressieve Partij

AALTEN/DINXPERLO - De politieke werkzaamheden liggen plat in de zomer. Dat heet reces. Dat wil niet zeggen dat het nadenken en informeren stopt deze zomer. Traditiegetrouw organiseert de Progressieve Partij in de zomervakantie een aantal terrasavonden. Dit jaar aangevuld met zomerexcursies.

De eerste terrasavond is op woensdagavond 25 juli. Vanaf ongeveer 20.30 uur zit de PP op het terras bij café-restaurant Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten. Besproken wordt een zomers onderwerp: toerisme. Onlangs werd het belang van het toerisme voor de Achterhoek aangegeven. Tevens wordt gepleit voor een 'publiekstrekker van formaat'. Maar willen we dat wel? Is niet juist rust, ruimte en natuur dè toeristische trekker voor de Achterhoek? Een uurtje informatie-uitwisseling en meningen vormen. De rest van de avond nieuwtjes, roddels en verhalen uitwisselen voor wie niet op vakantie is.

Op de woensdagen 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus staan zomeravondexcursies gepland met aansluitend een drankje in een plaatselijk etablissement. Het vertrek is steeds om 19.00 uur van de Markt per fiets. Bestemmingen zijn onder andere waterstation Vitens, een boerderij gebaseerd op natuurinclusieve principes en de akkerrandentocht. Elke week verschijnt een programma via Progressief Nieuws Intern, in de plaatselijk pers en via sociale media.

De laatste terrasavond van dit seizoen houden we in het centrum van Dinxperlo. Dat is meteen het gesprekspunt. Waar willen we heen met het centrum van Dinxperlo. Welke voorzieningen en winkels moeten er zijn en wat is bijvoorbeeld de functie van de vrijdagse markt. Woensdag 22 augustus in Dinxperlo, locatie wordt nog bekend gemaakt.