Bribus wordt onderdeel van Nobia Groep uit Zweden

DINXPERLO - Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel nog verder door te groeien. Aan de andere kant ziet het bedrijf een sterke concurrentie op zich afkomen. Om goed voorbereidt te zijn op de toekomst heeft de directie besloten onderdeel te worden van de Nobia groep. Nobia AB is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft per 13 juli de aandelen van Bribus overgenomen.

Door aan te sluiten bij de Nobia groep krijgt Bribus onder andere toegang tot synergievoordelen op het gebied van inkoop, productietechniek en duurzaamheid.
Daarnaast biedt Nobia een goede financiële basis voor toekomstige investeringen. Ten aanzien van de werkgelegenheid en ontwikkelingsmogelijkheden van de medewerkers biedt de overname volop kansen.
Nobia AB ziet in Bribus een mogelijkheid haar activiteiten in Europa verder uit te breiden. De Bribus activiteiten worden vanuit Dinxperlo voortgezet. De huidige directie blijft na de overname verbonden aan de onderneming.
Bribus is een Nederlandse keukenfabrikant met focus op de professionele vastgoedbezitters zoals onder andere woning corporaties en vastgoed beleggers. Nobia AB is Europa's leidende keukenspecialist met meer dan vijftien sterke merken.
De activiteiten bestaan uit het ontwikkelen, produceren en verkopen van keukenoplossingen. Wekelijks produceert Nobia meer dan 135.000 kasten.
Nobia heeft ongeveer 6.100 medewerkers in dienst en een netto-omzet van 1.3 miljard euro.


Bijeenkomst
vierdaagsewandelaars

AALTEN - Iedereen die vorige week na vier dagen wandelen rondom Nijmegen op de Via Gladiola door vele duizenden toeschouwers is toegejuicht, of wie in alle rust de 4-daagse door de natuur rondom Apeldoorn, Barchem of Doetinchem heeft gelopen, en wie hierover nog even wil napraten met andere Aaltenaren die deze tocht ook hebben gelopen, kan terecht op de bijeenkomst die De Wandelvriend organiseert. Het bestuur van WSV De Wandelvriend nodigt alle inwoners van de gemeente Aalten uit die minimaal één van deze vierdaagsen heeft gelopen. Op maandag 23 juli om 19.00 uur begint de bijeenkomst met een fotomoment en een kort samenzijn bij partycentrum 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten. De fotograaf is er om 19.30 uur. De foto wordt wel voor publicatie- en promotieactiviteiten van De Wandelvriend gebruikt.