De hardlopers van cbs De Höve werden beloond voor hun deelname aan de Kids Run van de GTM-loop. Foto: PR
De hardlopers van cbs De Höve werden beloond voor hun deelname aan de Kids Run van de GTM-loop. Foto: PR

Hardloopteam cbs De Höve in de prijzen

AALTEN/DE HEURNE - In de laatste week voor de zomervakantie had AVA`70 nog een leuke verassing in petto voor het hardloopteam van cbs De Höve uit De Heurne. Met maar liefst 45 kinderen werd er deelgenomen aan de Kidsrun tijdens de 18e editie van de GTM-Loop. De organisatie van het hardloopevenement heeft besloten om deze prestatie te belonen met een leuke attentie.

In de maanden voorafgaand aan de GTM-Loop werden er in totaal ruim twintig clinics gegeven aan de verschillende groepen van de basisscholen in Aalten en Dinxperlo, die zich hiervoor aangemeld hadden. Vervolgens werden de leerlingen 'uitgedaagd' om mee te doen aan de Intertoys Kidsrun. Ook cbs De Höve maakte gebruik van de mogelijkheid om een hardlooptraining te laten verzorgen voor enkele groepen. Dit vond plaats in de sporthal in Dinxperlo. De leerlingen lieten zien al aardig wat in hun mars te hebben. Dit was eigenlijk ook geen wonder, want het bleek dat er al wekelijks enkele malen werd hardgelopen in de buurt van school. Juf Vera Masselink had dit bij de groepen 5 en 6 geïntroduceerd en de kinderen toonden zich steeds enthousiaster. Ook de groepen 7 en 8 volgden dit sportieve voorbeeld. Daarnaast werd er bij De Höve ook een soort van gezondheidsprogramma ingevoerd. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld, dat de kinderen dagelijks fruit in hun bakje meenemen en dat er alleen op vrijdag een koekje gegeten wordt.

Bij de GTM-Loop namen maar liefst 45 fitte sportievelingen van cbs De Höve deel aan de Intertoys Kidsrun. Een beetje gespannen stonden de leerlingen aan de start van de wedstrijd, allemaal gehuld in het opvallend blauw gekleurde schoolshirt. Alle 45 kinderen wisten de finish te bereiken en mochten daar de verdiende medaille en de waardebon van Intertoys in ontvangst nemen. Uiteraard was juf Vera erg trots op haar leerlingen, die een prachtige prestatie hadden geleverd. Omdat van alle basisscholen in Aalten en Dinxperlo, CBS de Höve de meeste deelnemers bij de Intertoys Kidsrun leverde, besloot de organisatie van de GTM-Loop dat dit beloond moest worden. Daarom kregen alle 45 leerlingen een mooie standaard als herinnering en tevens ontvingen juf Vera en de school een beker. Op maandag 9 juli vond op school de overhandiging plaats en dit leverde heel veel blijde gezichten op! De organisatie van de GTM-Loop hoopt dat veel Aaltense basisscholen het voorbeeld van CBS de Höve zullen volgen en er in 2019 grote groepen leerlingen deel gaan nemen aan Intertoys Kidsrun tijdens de 19e editie van de GTM-Loop.