Het team van Uw Slager Van Schie. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het team van Uw Slager Van Schie. Foto: Frank Vinkenvleugel

Dertig jaar ambachtelijke slagerij Van Schie

DINXPERLO - Op 18 juli 1988 nam Eric van Schie de slagerij aan de Heelweg over van de familie Jansen. Inmiddels zijn we dertig jaar verder en viert de familie van Schie het jubileum van de zaak met leuke acties.

Door Waltraud Wensink

Eric van Schie ging op 17-jarige leeftijd het slagersvak in en met 27 nam hij de zaak over. "Ik was eerst een half jaar in dienst bij slager Jansen voordat ik het bedrijf overnam. Dat was best een moeilijke tijd aangezien Albert Heijn in oktober haar deuren opende in Dinxperlo, maar we hebben ons staande weten te houden. 14 maart 2013 zijn we aangesloten bij de winkelformule 'Uw Slager', met nieuwe producten, ontwikkelingen en specials. En zo doen we het vandaag de dag nog steeds", aldus Eric.

Fijne klanten en trouw personeel
De familie van Schie bestaat uit Eric zelf, zijn vrouw Anne-Mieke en hun vier dochters. Eric: "Anne-Mieke heeft de eerste jaren ook meegewerkt in de winkel maar is uiteindelijk in de zorg gaan werken. In drukke tijden helpt ze echter nog steeds mee. Dochter Nori treedt enigszins in de voetsporen van haar vader en werkt al weer vijf jaar mee in de slagerij. Ze heeft de SVO-opleiding tot Traiteur gedaan. En dan is daar natuurlijk ook nog Joke Miggelbrink, die onlosmakelijk verbonden is met de slagerij. Joke werkte twaalf jaar bij de familie Jansen en inmiddels ook alweer dertig jaar bij Van Schie. Je kunt wel spreken over een trouwe en doorgewinterde kracht in de slagerij. Ze hoort gewoon bij de inventaris."

Daarnaast spreekt Eric ook over een trouwe klantenkring. "Er zijn klanten die afbellen als ze niet kunnen komen en er zijn ook gevallen waarbij mensen ons bedanken voor de afgelopen jaren omdat ze helaas door omstandigheden in de toekomst niet meer kunnen komen. Dat zegt toch wel iets over de band die we met een groot aantal vaste klanten hebben en over het soort bedrijf dat we runnen." Betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij slagerij Van Schie. Vroeger was het zo dat de kinderen in de slagerij een plakje worst kregen maar bij Van Schie is dat ook voor volwassen klanten het geval. "In het begin stonden ze daar nog wel eens een beetje raar van te kijken toen we dat introduceerden en waren de klanten terughoudend maar de omslag kwam al snel en dacht men: 'ach waarom ook niet'." Als Eric wordt gevraagd naar de hoogtepunten uit zijn carrière, zegt hij: "De geboorte van mijn vier dochters waren echte hoogtepunten. Juist doordat ik thuis kon werken heb ik heel veel van hen gezien toen ze opgroeiden en dat vond ik erg mooi."

Ambachtelijke vleesspecialiteiten en kant-en-klare maaltijden
Bij Van Schie kun je voor een breed aanbod terecht. Eric: "We hebben zelfgemaakte ambachtelijke vleesspecialiteiten, rundvlees dat afkomstig is van een boer uit Twente, waarvan we weten dat het om goed vlees gaat en waar respectvol met de dieren wordt omgegaan. We hebben naast rundvlees ook (h)eerlijke kip en varkensvlees, en ook kant-en-klare maaltijden, rookworsten, achterham, boterhamworst, knakworsten, leverworsten en noem het allemaal maar op. We kunnen daarnaast mooie Sara's en Abrahams maken voor als iemand vijftig jaar wordt en maken op verzoek vleesmanden die je iemand cadeau kunt doen."

Dat zijn sterke punten van slagerij Van Schie: vakmanschap, respect voor het dier, en de eigen worstmakerij, kortom: als echte ambachtelijke slagerij, waar klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat, heeft slagerij Van Schie zeker nog bestaansrecht. De klanten, van zowel binnen als buiten Dinxperlo, blijven de weg naar de winkel vinden. Er is altijd sprake van concurrentie. "Maar dat is niet erg, het houdt ons juist scherp", meent Eric. "We doen ons uiterste best om kwaliteit te leveren en daar werken we hard voor. We hebben een fijne klantenkring en als de mensen een goed stuk vlees willen, weten ze ons wel te vinden."

Aanbiedingen en actie
Natuurlijk wordt het jubileum gevierd met mooie en feestelijke aanbiedingen. Zo is er - lekker in deze zomerse periode - voor dertig euro een koeltas gevuld met BBQ-specialiteiten verkrijgbaar en bij besteding van dertig euro kan elke klant een vleesthermometer ter waarde van 14,95 euro aanschaffen voor 4,95 euro. De Piggy-punten die men bij aankopen in de slagerij krijgt, worden bij een aankoop van dertig euro verdubbeld. Na de zomervakantie gaat een strippenkaart-actie van start. De klanten kunnen dan vier weken lang profiteren van heerlijke aanbiedingen voor 7,50 euro. Bij vier stempels krijgen de klanten dan gratis een varkensrollade.
Uw Slager Van Schie is te vinden aan de Heelweg 37, in Dinxperlo, tel. 0315-651289 of info@ericvanschie.uw-slager.nl.