DIOS verwelkomt voorzitter

Club nog op zoek naar secretaris

DINXPERLO - De fusiecommissie van de omnisportvereniging DIOS is bijzonder verheugd om te kunnen melden dat er een ervaren bestuurder bereid is gevonden de rol van voorzitter op zich te nemen. Het betreft Wijnand Rigter. Wijnand was in het verleden onder andere bestuurder van het Dr. Jenny Zorgcentrum in Dinxperlo. Met inbreng van zijn bestuurservaring zal het proces naar het totstandkomen van de nieuwe vereniging verder bewandeld worden.

Het hoofdbestuur van DIOS bestaat uit de volgende personen: Wijnand Rigter, voorzitter; Remco van Maanen, penningmeester; Vacature, secretaris; Jan van der Horst, jeugdbeleid; Maartje Hakze, evenementen; Hans ter Beek, vrijwilligersbeleid; Koos Nederlof, pr/sponsoring. Nienke Geven is als notulist bij de vergaderingen van het hoofdbestuur aanwezig.
DIOS is dus nog op zoek naar een vrijwilliger, die de rol van secretaris op zich wil nemen. Het maken van verslagen van de bestuursvergadering hoort niet persé bij deze taak. Een ieder die denkt deze functie in te kunnen vullen kan contact opnemen met de fusiecommissie.

Stand van zaken procedure
Nadat in het voorjaar alle betrokken besturen (Favorita, BC Euro, Limit Start en Represta) hun goedkeuring hebben verleend aan het fusievoorstel kon de gang naar de notaris gemaakt worden. De notaris heeft concept-statuten opgesteld die in het fusiebestuur besproken en aangevuld zijn. Deze concept-statuten liggen op dit moment opnieuw bij de notaris om te komen tot een definitief concept dat door de ledenvergaderingen goedgekeurd moet worden. Dit kan pas nadat de statuten samen met het fusievoorstel bij de Kamer van Koophandel ter inzage hebben gelegen. Deze administratieve procedure zorgt ervoor dat de ledenvergaderingen pas begin september gehouden kunnen worden. Na de goedkeuring van alle ledenvergaderingen is de nieuwe vereniging, DIOS, een feit. Rond de herfstvakantie zal er dan een officiële aftrap volgen.

Ledenvergaderingen
Vooruitlopend op de definitieve vaststelling van de concept statuten zijn de allesbeslissende algemene ledenvergaderingen vastgesteld. Het is van groot belang dat de leden bij deze vergadering aanwezig zijn, vandaar dat de fusiecommissie er nu al aandacht voor vraagt. "Noteert u deze data vast in uw agenda?", aldus de fusiecommissie. "De data zijn: maandag 3 september 20.00 uur bijzondere algemene ledenvergadering Represta; dinsdag 4 september 20.00 uur bijzondere algemene ledenvergadering Limit Stars; woensdag 5 september 20.00 uur bijzondere algemene ledenvergadering Favorita; donderdag 13 september 20.00 uur bijzondere algemene ledenvergadering BC Euro."

Tijdens deze ledenvergaderingen is er slechts één agendapunt, namelijk de vraag of de algemene ledenvergadering wil instemmen met het fusievoorstel en of men de statuten wil goedkeuren. Beide stukken zullen ruim voor de vergaderdatum verspreid worden onder de leden. Op het moment dat de verenigingen allemaal instemmen, betekent dit dat alle huidige verenigingen en statuten worden ontbonden en opgaan in de nieuwe vereniging DIOS met nieuwe statuten.


Lees verder op pagina 3