De nieuwe stuurgroep van Opleiden in School Partnerschap Oost-Gelderland, die met de komst van nieuwe opleidingsscholen ook een wisseling van de wacht kende. Foto PR
De nieuwe stuurgroep van Opleiden in School Partnerschap Oost-Gelderland, die met de komst van nieuwe opleidingsscholen ook een wisseling van de wacht kende. Foto PR Foto:

25 nieuwe opleidingsscholen
voor Iselinge-studenten

DOETINCHEM - Vanaf aankomend studiejaar (2018-2019) kunnen studenten van Iselinge Hogeschool in Doetinchem op 25 nieuwe opleidingsscholen (waaronder dertien scholenkoppels) werkervaring opdoen. De groei van het aantal studenten op de pabo van Iselinge Hogeschool maakt het noodzakelijk om het aanbod van opleidingsscholen in de regio Oost-Gelderland te vergroten. Voor het derde jaar op rij groeit de Doetinchemse hogeschool met meer dan 12 procent.

De opleiding tot leraar basisonderwijs vindt voor ruim 40 procent plaats in de praktijk. Het is daarom van groot belang dat voor dit deel van de opleiding kwalitatief hoogwaardige stageplaatsen beschikbaar zijn. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de opleidingsscholen. Zo moeten ze beschikken over een actueel opleidingsplan, een gecertificeerde schoolopleider en getrainde mentoren. De opleidingsscholen zullen plaats bieden aan een leerteam van minimaal vier studenten. Scholen die te klein zijn om zelfstandig opleidingsschool te zijn, kunnen een scholenkoppel vormen met een andere opleidingsschool.

Iselinge Hogeschool werkt binnen het Partnerschap Opleiden in School Oost-Gelderland samen met 98 basisscholen die vallen onder de besturen: AccentScholengroep, Bastion, Delta Scholengroep, Stichting Essentius, Gelderveste, Stichting IJsselgraaf, LiemersNovum, De Korenburg, Stichting Oponoa, Paraat Scholen (LIMA + Reflexis), De Plakkenberg, Pro8, SKBG onderwijs en Het Timpaan.

Een totaal overzicht van alle opleidingsscholen is te vinden op www.iselinge.nl/opleideninschool.


Beuting zoekt steun voor zijn strijd rond de grenspensioenen

Duitse pensioenen: onrecht, ontwikkelingen, oplossingen

ACHTERHOEK - Joop Beuting uit Lievelde blijft druk bezig met de zaak van de Duitse pensioenen: "Er is inmiddels sprake van belangrijke en hoopgevende informatie die wij kunnen vermelden. De ombudsman van Omroep MAX, Rogier de Haan, heeft een uiterst duidelijke pagina over ons artikel geschreven en geplaatst in MAX Magazine van deze week. Nu zijn wij van een nog grotere landelijke bekendheid verzekerd. Bovendien besteden nu bijna alle Ouderenbonden in Nederland uitgebreid aandacht aan deze onverkwikkelijke kwestie. De politiek moet zich nu wel bewust worden van de fouten die destijds in de Tweede Kamer zijn gemaakt bij het aannemen van de nieuwe belastingwet tussen Nederland en Duitsland."

Beuting heeft op 27 juni een verzoek bij de heer Martin van Rooij van de partij 50PLUS ingediend, om voor deze kwestie een debat aan te vragen in de Tweede Kamer. De datum is nog niet bekend. Mensen kunnen het debat op de publieke tribune in de Tweede Kamer bijwonen.

Beuting is op zoek naar steun: "Het zal iedereen duidelijk zijn dat het vechten resp. het vele werk en de acties bij de pers, de omroepen en de bezoeken naar Den Haag niet alleen veel werk maar ook veel niet te vermijden onkosten met zich meebrengen. Financiƫle hulp is dus noodzakelijk om ons gevecht voort te kunnen zetten. Zie elders in de rubrieken van deze krant hoe u aan deze oproep kunt voldoen. Wij blijven de ontwikkelingen inde huis-aan-huisbladen in de Achterhoek vermelden. De hoop op een gunstige afloop voor de gedupeerden is aanzienlijk gestegen."

Zie ook de rubrieksadvertentie elders in deze krant.