Infoborden over de vliegtuigcrash onthuld. Foto: Frank Vinkenvleugel
Infoborden over de vliegtuigcrash onthuld. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Infoboden vliegtuigcrashes onthuld

BREEDENBROEK/VOORST- Bij de stuw in de Keizersbeek bij de Luimesweg in Breedebroek zijn twee informatieborden geplaatst over twee dramatische crashes van vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook werd bij de onthulling een handschoen getoond van een van de inzittenden. Tijdens het onthullingsmoment vloog een oud-militair toestel, een AT-16 Harvard, over de locatie.


Wedstrijd Grensruiters Dinxperlo

DINXPERLO - Op zaterdag 7 en zondag 8 juli houden de Grensruiters het jaarlijkse concours. Ook dit jaar wordt er gestreden om mooie prijzen bij de pony's en de paarden.

Op zaterdag komen de pony's aan start in het springen en de dressuur. Er is zelfs een Bixie-rubriek. Op de zondag komen de paardencombinaties aan de start. Beide dagen zijn belangstellenden van harte welkom vanaf 9.00 uur. Kom langs en geniet van een kop koffie, thee en lekkernijen. De wedstrijd vindt plaats bij manege 't Hesselink in Dinxperlo en de toegang is gratis.


Monicadag bij Hofshuus

VARSSEVELD - Zondag 8 juli houdt de Varsseveldse Akkordeon Vereniging bij het Hofshuus in Varsseveld.

Ook dit jaar is de organisatie in handen van de Varsseveldse Akkordeon Vereniging samen met stichting 'Het Hofshuus'. Dit muziekevenement vindt evenals voorgaande jaren plaats in en om het Hofshuus. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden tenten geplaatst.
Inmiddels hebben zich weer vele groepen aangemeld. Bezoekers, die zelf graag willen spelen, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Voor deze vrije spelers is er ruimte genoeg en nog een beperkt aantal podiumplekken. Evenals vorig jaar worden weer bolussen gebakken worden in de oude bakoven, die nog gestookt wordt op takkenbossen.
De locatie is Het Hofshuus, Leemscherweg 24 in Varsseveld en de aanvang is om 11.00 uur. De entree bedraagt 4 euro.


www.vav-accordeon.nl