Vakantielezen, met boekje bij het water. Foto: Dick Pots
Vakantielezen, met boekje bij het water. Foto: Dick Pots Foto: Dick Pots

Bibliotheek stimuleert
vakantielezen

OUDE IJSSELSTREEK - Lezen, ook tijdens de zomervakantie, is belangrijk en hard nodig! Alleen als kinderen in de vakantie blijven lezen, behouden ze hun leesniveau of gaan ze zelfs vooruit! Daarom organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort 'Vakantielezen', voor kinderen van groep 3 en 4.

Vanaf 3 juli mogen kinderen van (de huidige) groep 3 en 4, samen met hun ouders, in de bibliotheek een mooie vakantielezentas ophalen. Hierin zit onder meer een taalspelboekje, een Samenleesboek, een Vakantiebieb-kaart en een flyer met tips voor ouders. Daarnaast worden kinderen uitgenodigd om in de vakantieperiode boeken in de bibliotheek te lenen. Om het kiezen gemakkelijk te maken is in elke vestiging een gezellige plek ingericht met mooie vakantieboeken die speciaal hiervoor zijn geselecteerd. Zo wordt vakantielezen een feestje.Verder is er tijdens de vakantie in elke vestiging een vakantie-lees-activiteit waarbij deelnemers een boekenlegger of een boekomslag kunnen maken van hun favoriete leesboek. Kijk voor de diverse data en locaties op de website.
Ook is er een Facebook fotowedstrijd uitgeschreven. Deelnemers kunnen een leuke leesfoto insturen, waarin ze laten zien wat en hoe ze lezen: deel de foto op Facebook en tag de Bibliotheek Achterhoekse Poort hierin. Onder de inzenders worden drie mooie prijzen verloot.
Inschrijven voor Vakantielezen, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen, kan bij de balie van de Bibliotheek. Kinderen moeten wel lid van de bieb zijn om mee te kunnen doen, maar als ze nog geen lid zijn kunnen ze zich direct gratis laten inschrijven.


www.achterhoeksepoort.nl