Stil

Het is stil aan de overkant. Het NL-voetbalelftal mist het wereldtoernooi in Rusland. We kunnen beter zeggen dat het stil is aan deze kant. Er wordt gewerkt aan het schoonpoetsen van het blazoen en de eerste testresultaten mogen hoop geven voor de toekomst.

Het is stil aan de overkant. Graafschapsupporters zongen dit enkele weken geleden uit volle borst. Na een wisselvallige eerste seizoenshelft kwamen de blauwhemden goed terug met als resultaat promotie naar de eredivisie.

Het is stil aan de overkant. In 0543 hebben ze geen tijd om naar het voetbal te kijken. Zelfs niet op plaatselijk niveau. Ze zijn daar nog steeds druk met de naweeën van de verkiezingen in maart. Er is net een raadsprogramma klaar en nu wordt de focus gelegd op wie in de coalitie en wie in de oppositie mag zitten. Hoe lang gaat dat duren? Tot aan de vakantie? En dan? Hoeveel agendapunten die zijn blijven liggen moeten dan worden behandeld? Er zal een beste stapel liggen die de nieuwe raad nog moet aanpakken. De competities op de velden zijn afgelopen maar de ambtenaren zullen druk bezig zijn om diverse aangelegenheden te laten hamerstukken. Is hier, jaahaa, ook de Hollandse School zichtbaar? Of het poldermodel?

De nieuwe raad, die dus nog moet worden geïnstalleerd, mag zich dan buigen over de gevolgen van het besluit over een fusie van de gruunen en de blauwen. Tenminste als de leden van beide clubs in een speciale ledenvergadering hiermee instemmen. Ook is men nu al bezig om te kijken of en hoe juridisch een en ander in elkaar kan worden geschoven. Heeft weer te maken met eigendommen over en weer. En voor de politiek kan hier nog wel eens een adder onder het natuurgras liggen!

Het is te hopen dat het circus snel begint te draaien en dat in heel wat agenda's op een voortvarende manier afspraken worden genoteerd onder andere om aan een ronde tafel te gaan zitten. Maar zoals het er nu naar uitziet wordt dat dit jaar niks meer. Zelfs de rtg'en niet. SSSSSStttt…. Stil maar….

Hol ow goed!

H. Eurneman