Al meer dan 520 voorinschrijvingen zijn er binnen voor de Avondvierdaagse. Foto: Frank Vinkenvleugel
Al meer dan 520 voorinschrijvingen zijn er binnen voor de Avondvierdaagse. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Vierdaagse gaat de grens weer over

DINXPERLO - Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, zal 5 tot en met 8 juni de avondvierdaagse gelopen worden in Dinxperlo, met op 4 juni de inhaalavond. Een tijd terug leek het allemaal nog spannend of er wel een bestuur zou komen maar inmiddels is er sprake van een voltallig bestuur dat nu de 52ste avondvierdaagse van Dinxperlo realiseert. Want over één ding zijn alle bestuursleden het helemaal eens: 'de vierdaagse moet blijven'. Het bestuur bestaat momenteel uit Mark Veerbeek, Gaby Veerbeek, Hanneke Koskamp, Eileen Arendsen, Trudy Boesveld en Sjonnie Huls en samen zetten ze de schouders er flink onder.

Door Waltraud Wensink

Mark Veerbeek (penningmeester) en Sjonnie Huls (voorzitter) zijn blij met de huidige samenstelling van het bestuur en ook blij dat de avondvierdaagse nog steeds bestaat en doorgaat. Huls: "Men deed een tijd terug een oproep dat men echt dringend een nieuw bestuur moest hebben. De avondvierdaagse stond op rand van de afgrond en ik dacht: "Als niemand het wil doen, dan meld ik me wel aan. Het mag gewoon niet verloren gaan." En zie, een nieuwe voorzitter was geboren.

Weer 'durch die Heimat'
Veerbeek: "Met een nieuw bestuur kunnen we ook spreken van een nieuwe insteek. We juichen het toe dat er zoveel mogelijk verenigingen, buurten, straten, clubs maar ook individuele wandelaars mee doen aan de avondvierdaagse. Er doen ook steeds meer mensen met hun hond mee en er zijn honden die een eigen stempelkaart hebben. We hebben het zelfs voor elkaar gekregen om met de medewerking van mevrouw Brink de route weer door Duitsland te laten gaan. Dat was de afgelopen vijf jaar namelijk niet meer het geval."
Huls voegt hier aan toe: "Er doen al jarenlang Duitse deelnemers mee aan de vierdaagse en we hopen dat we dit kunnen uitbreiden naar nog meer clubs uit de grensstreek van Dinxperlo. Vanuit Euregio is er een prachtige bedrag aan subsidie geschonken. Het project Avondvierdaagse Dinxperlo-Suderwick wordt in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale ontwikkeling.(EFRO) en daarnaast ook door diverse lokale sponsoren."

"Mede door deze prachtige subsidie en het geld van onze sponsoren kunnen we de deelnamekosten laag houden. Daarnaast zijn we als bestuur ook ontzettend blij met alle stemmen die we hebben gekregen via de Rabobank Clubkas Campagne. Dit heeft ons namelijk ook een heel mooi bedrag opgeleverd en we willen alle sponsoren, groot of klein, namens Stichting Avondvierdaagse Dinxperlo van harte bedanken voor hun bijdrage."

Al 520 aanmeldingen
Dat de avondvierdaagse nog steeds populair is bij veel wandelaars blijkt wel uit het feit dat er bij de voorinschrijving reeds 520 aanmeldingen waren. Veerbeek: "En dat is al best wel veel .Op de avond zelf kunnen wandelaars zich natuurlijk ook nog aanmelden. We stellen ons in op ongeveer 700 wandelaars. Als we dat aantal halen, dan hebben we het goed gedaan."
Huls: "We laten ons verrassen en zien wel hoeveel het er gaan worden. Het is misschien wel mooi om te benoemen dat naast alle enthousiaste wandelaars er dit jaar ook een soort van primeur is. Represta en Favorita zullen dit jaar voor het eerst als 'DIOS' meelopen, onder de naam dus van de fusieclub van zaalsportverenigingen in Dinxperlo. Nu nog eens zien of er nog meer verenigingen met een 'op handen zijnde fusie' hieraan vorm geven tijdens de vierdaagse, dat zou maar zo kunnen. Zou mooi zijn, bij de intocht, toch?"

Nieuwe routes
Meelopen met de vierdaagse doe je ook voor een stukje gezelligheid, aldus de bestuursleden. "Het is een sociaal gebeuren waarbij je veel mensen tegenkomt tijdens het wandelen en langs de route. We hebben drie verschillende routes van respectievelijk 5, 10 en 15 kilometer. Hier zorgen we voor overlappingen in de route zodat de wandelaars elkaar ook nog bij verschillende rustpunten tegen kunnen komen. We hebben geprobeerd om nieuwe routes uit te zetten zodat de wandelaars ook eens ergens anders komen", zegt Huls. "Het plezier voor de wandelaars staat hoog in het vaandel en we willen de wandelaars tijdens het wandelen ook iets bieden. Mede dankzij een aantal gulle sponsoren kunnen we alle wandelaars van dinsdag tot en met vrijdag onderweg een versnapering aanbieden", aldus Veerbeek.

"Op vrijdag 8 juni is het ook mogelijk om tijdens het wachten op de intocht een drankje of ijsje te kopen op het VVNF-terrein op de Helmkamp. Er zal een verkooppunt staan van sportcafé de Peppel. Tijdens de intocht op 8 juni mogen we weer rekenen op de muzikale ondersteuning van Sint Antonius uit Breedenbroek, Schutterij EMM Dinxperlo, Algemene muziekvereniging/fanfare Prinses Beatrix en Psalm150. Op drie verschillende plekken zullen ze voor de muzikale omlijsting bij de intocht zorgen. Dankzij deze mensen en alle onmisbare vrijwilligers hopen we weer op een prachtige vierdaagse, met weergoden die ons goed gezind zijn."

Huls: "Mochten er 'entertainers' zijn die zichzelf belangeloos willen presenteren langs de route tijdens de vierdaagse, neem dan contact op met een van de bestuursleden. We staan open voor leuke ideeën. Houd voor meer informatie en nieuwtjes ook de Facebookpagina van avond4daagse Dinxperlo in de gaten."

Inschrijven en starten kan op 4 juni tussen 18.00 uur en 19.00 uur en op vrijdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur. De intocht op 8 juni begint om 20.00 uur vanaf de Helmkamp richting Eurohal.

De Rabobank-clubkasactie leverde bijna 600 euro op voor de Avondvierdaagse. Foto: Frank Vinkenvleugel