De  Antoniuskapel op Sinderen. Foto: PR
De Antoniuskapel op Sinderen. Foto: PR Foto:

Antoniuskapel weer open voor publiek

VARSSEVELD / SINDEREN - In de maanden juni, juli en augustus worden de Laurentiuskerk in Varsseveld en de Antoniuskapel op Sinderen weer opengesteld voor bezoekers. De Kapel is woensdag- en zaterdagmiddag open van 14.00 tot 17.00 uur. De Laurentiuskerk in Varsseveld is open op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn op die dagen vrijwillige gidsen en gastvrouwen/heren aanwezig om informatie te verstrekken over de gebouwen en de historie daarvan.

De oudste kerkelijke gegevens over Varsseveld gaan terug tot 1150, toen de graven van Lohn er woonden en toezicht hielden. In 1723 is de Laurentiuskerk bij een grote dorpsbrand gedeeltelijk verwoest en daarna in de huidige vorm opgebouwd. Resten van de oorspronkelijke kerk zijn nog te zien aan de noord- en zuidzijde van de toren: oersteen, een materiaal uit de omgeving, waaruit de kerk was opgetrokken.

Op Sinderen zijn de rustiek gelegen Antoniuskapel en de daar achter liggende begraafplaats stille getuigen van een roemrijk verleden. Ooit heeft daar op een steenworp afstand het Huis Sinderen gestaan. De veelal adellijke bewoners vervulden een belangrijke rol in het Sinderense leven van alledag als werkgever en landheer.

In het vrije landschap tussen Varsseveld en Sinderen ligt de Keurhorsterkerk uit 1887, de kerk is te bezichtigen op afspraak, fam. Klein Wolterink, tel. 0315-617460.


www.pgvarsseveld.nl


Dinxperwick-voorzitter Werner Brand onderscheiden

DINXPERWICK - Werner Brand, voorzitter van het Burgerinitiatief Dinxperwick, is onlangs door burgemeester Nebelo van de stad Bocholt onderscheiden voor zijn niet aflatende inzet voor de Europese gedachte. De burgemeester roemde het idee achter BI Dinxperwick, waarin Dinxperlo en Suderwick daadwerkelijk op vele terreinen, van kinderopvang tot ouderenzorg en bij bewaren van cultureel erfgoed, samen optrekken. De inzet van Brand daarvoor werd beloond met de plaquette van de Stad Bocholt, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die zich zeer verdienstelijk maken voor de stad Bocholt of delen daarvan.