De trotse marktmanager Henk Jan Freriks. Foto: Frank Vinkenvleugel
De trotse marktmanager Henk Jan Freriks. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Beste Markt van Nederland

Dinxperlo stunt met feestmaand

DINXPERLO - De titel is binnen, de eerst festiviteiten op bescheiden niveau zijn geweest. Alle voorbereidingen zijn getroffen voor de feestmaand van de beste markt van Nederland en iedereen mag meevieren én zal het weten dat de markt Dinxperlo die titel heeft binnengesleept. Henk Jan Freriks, marktmanager van de weekmarkt in Dinxperlo mag, met gepaste trots, namens het bestuur en kooplui iedereen laten meegenieten van het succes van de weekmarkt Dinxperlo.

Kans op gevulde markttas
In de feestmaand juni kan iedereen een bon inleveren op de markt om kans te maken op het winnen van een gevulde markttas. Elke vrijdag in juni zal er een trekking zijn en zullen vijf mensen een gevulde boodschappentas van de markt winnen. De advertentie met de uitslag hiervan staat elke week in Dinxpers Nieuws.

Vrijdag 8 juni feestdag
Freriks: "Op vrijdag 8 juni gaan we helemaal los. Banners, vlaggen, ballonnen, muziek, officiële ontvangst van B & W en natuurlijk de onthulling van de blijvende herinnering aan de titel beste markt van 2018. Deze officiële onthulling is om 14 uur en we hopen natuurlijk dat heel veel mensen op deze dag aanwezig zullen zijn."

Veel muziek en proeverijen
Op alle vrijdagen in juni is er dus muziek, vermaak, zijn er proeverijen en traktaties. Zo komen er optredens en muzikale ondersteuning van Dinxper FM op 1 juni, de Piece of Cake Jazzband op 15 juni, Schuttersvereniging EMM op 22 juni.
Markt Dinxperlo nodigt iedereen uit om deze feestmaand mee te vieren. Want, stelt de marktmanager namens alle ondernemers: "Samen maken we de markt en samen staan we sterk!"


Politiek Café van DinxperFM over collegevorming Aalten

DINXPERLO - Als het aan de pas gekozen gemeenteraad van Aalten ligt wordt de grip van de raad op het beleid van de gemeente flink verstevigd. Afgelopen week heeft de raad unaniem een raadsprogramma vastgesteld waarin de koers van de gemeente wordt uitgezet. Het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders moet dat programma gaan uitwerken.

Op woensdag 30 mei om 19.00 uur zijn CDA-fractievoorzitter Raymond Smit en HMV-fractievoorzitter Henk Meerdink te gast in Politiek Café van DinxperFM. Raymond Smit is door de gemeenteraad aangewezen als één van de formateurs die het college van burgemeester en wethouders moeten samenstellen. Henk Meerdink staat daarbij aan de zijlijn. Raymond Smit en Henk Meerdink zullen door gespreksleider Albert Swinkels kritisch worden bevraagd over de collegevorming. Ook wordt gesproken over het raadsprogramma. Daarin staan veel goede voornemens. Alle partijen vinden er wel iets in terug van hun oorspronkelijke verkiezingsprogramma. Maar opvallend is dat een financiële vertaling ontbreekt. Er wordt niets gezegd over de ontwikkeling van de burgerlasten. Jawel, er wordt onderzocht of de hondenbelasting kan worden afgeschaft. Ook moet worden nagegaan of de begraafrechten kunnen worden beperkt. Maar hoe dat moet worden gecompenseerd is niet terug te vinden. Worden de aangekondigde lastenverlichtingen een sigaar uit eigen doos door bijvoorbeeld een verhoging van de onroerende zaakbelasting of wordt er écht gedacht aan verlichting van de burgerlasten? De nieuwe raad wil transparant opereren. Eerdere gesprekken die vooraf gingen aan de collegevorming zijn zelfs openbaar gemaakt. Of diezelfde openheid ook geldt voor het samenstellen van het nieuwe college van burgemeester en wethouders is te horen in de komende uitzending van DinxperFM. Iedereen kan de uitzending bijwonen. De uitzending vindt plaats vanuit Grand Café & Bistro De Vorst, Markt 1A in Dinxperlo.