Bomengroep op ijsbaan 't Boesveld gekapt

Vervolg van de voorpagina

DINXPERLO - Vorige week zijn de bomen op de ijsbaan van ijsvereniging 't Boesveld gekapt. Met vergunning, ook al is het broedseizoen in volle gang.

Kappen tijdens het broedseizoen
Veel mensen denken dat kappen in het broedseizoen nooit mag. Navraag bij de gemeente Aalten leert dat er enkele jaren geleden een nieuwe wet is aangenomen, de wet natuurbescherming, waarin staat dat vóór het kappen van bomen in het broedseizoen eerst een Flora- en Faunacheck door gecertificeerde mensen gedaan moet worden, om zo het vernielen van nesten te voorkomen. "Helaas is dat niet duidelijk voor velen. Het staat ook niet in de vermeld bij de publicatie van de kapvergunning, en wordt evenmin verduidelijkt op de website van de gemeente", aldus een woordvoerder van de gemeente. Voorafgaand aan de kapwerkzaamheden hebben twee deskundigen van de gemeente Aalten de Flora- en Faunacheck uitgevoerd en groen licht gegeven voor het vellen van de bomen.
Westendorp: "Ik snap best dat het wat vreemd overkomt dat we juist in het broedseizoen gaan kappen. Maar we hebben zolang moeten wachten. We wilden het nu, na het verkrijgen van de kapvergunning, zo snel mogelijk afhandelen. En ja, eerlijk toegegeven, dat snelle handelen was ook om mogelijke ophef te voorkomen. Maar het belangrijkste voor ons is, dat we nu het terrein daadwerkelijk beter kunnen onderhouden. Om te zorgen dat er 's winters zo snel en goed mogelijk ijspret te beleven valt voor iedereen. Daar doen we het tenslotte allemaal voor!"


Vernieuwde bingo in Old Dutch

DINXPERLO - Vanaf 5 juni kunnen bingofans hun hart ophalen in Dinxperlo. Tijdens de wekelijkse bingo in Dinxperlo geniet men van een gezellige avond uit en wordt er kans gemaakt op mooie geldprijzen. Elke dinsdagavond is iedereen van harte welkom in zaal Old Dutch (Maurits Prinsstraat 28, Dinxperlo). Hoe meer deelnemers, hoe hoger het prijzengeld. Op 5 juni zal de jackpot minimaal 200 euro bedragen. Om 18.00 is de zaal open en om 19.10 uur starten de piekenrondes. Van 20.00 uur tot ongeveer 22.15 uur vindt de reguliere bingo plaats. Bingo Dinxperlo bestaat al jaren, maar wordt vanaf 5 juni vernieuwd. De bingo verhuist naar zaal Old Dutch om meer deelnemers te kunnen ontvangen. De bingonummers worden niet alleen opgelezen maar zijn ook te lezen op een beeldscherm. Dit maakt de bingo ook geschikt voor anderstaligen of slechthorenden. Trouwe bezoekers van bingo Dinxperlo kunnen sparen voor een gratis bingoboekje. Bij ieder bezoek ontvangt men een stempel. Wanneer de kaart vol is, ontvangt de deelnemer een boekje van dezelfde omvang als de boekjes waar normaal mee wordt gespeeld. Het prijzengeld bedraagt wekelijks minimaal 600 euro en kan bij een volle zaal oplopen tot wel 1.600 euro. De jackpot van Bingo Dinxperlo is altijd minimaal 90 euro. Om de vernieuwde bingo te vieren zal de jackpot op dinsdag 5 juni zelfs minimaal 200 euro zijn.


www.facebook.com/bingodinxperlo


Zang- en ontmoetingsdienst

ZELHEM - Zondagavond 3 juni is er in cultureel Centrum De Brink aan het Staionsplein in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg. In deze samenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat Gijsbert Tomassen uit Ermelo voor. Het Chr. Gem. Koor De Lofstem uit Zelhem verleent medewerking en Maartje Veenhuis zal de samenzang begeleiden op piano. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie. (zie ook advertentie elders in dit blad)