Grensverhalen verzamelen

DINXPERLO/SUDERWICK - Op maandag 4 juni is er van 15.00 tot 18.00 uur een actiedag in de Taverne in Suderwick / Dinxperlo (D: Bocholt-Suderwick, Hellweg 48 / NL: Dinxperlo, Heelweg 49) aan de Heelweg in Dinxperlo om verhalen, foto's en documenten te verzamelen over het Duits-Nederlandse grensgebied. De actiedag wordt georganiseerd door het Internet-Portal euregio-history.net in samenwerking met de Heimatverein Suderwick en de Stichting Bewaar ´t Olde Dinxperlo.

Het Internet-Portal verzamelt grensoverschrijdende verhalen, foto's en documenten. Het biedt Heimatvereine en historische verenigingen, maar ook inwoners in het grensgebied, een plek aan waar hun historische kennis verzameld wordt. Het wordt in een brede context geplaatst en bewaard. Euregio-history.net maakt zo een grensoverschrijdend historisch internetarchief en is daarmee een platform voor cultuur-historische uitwisseling.
In Suderwick / Dinxperlo duurt de actiedag van 15.00 tot 18.00 uur. Geïnteresseerde partijen zijn op elk moment welkom en hoeven niet de hele tijd te blijven. Wie documenten, foto's, brieven of herinneringsstukken hebt en wie zijn grensverhalen wil vertellen, is van harte welkom.
Voor vragen kan worden gemaild naar mail@euregio-history.net. Bellen kan ook; het nummer is 0049-251 208 972 36. www.euregio-history.net

Collecteweek Epilepsiefonds start 4 juni

DINXPERLO - In de week van 4 tot en met 9 juni gaan ruim 20.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor Epilepsiefonds. Ook in Dinxperlo wordt gecollecteerd. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp. Het fonds bestaat dit jaar 125 jaar.