Joost Boersma. Foto: Frank Vinkenvleugel
Joost Boersma. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Joost Boersma vertelt over zijn werkavonturen

'Van grenscommies tot FIOD-rechercheur'

Door Iris Jansen

DINXPERLO - Op initiatief van het Grenslandmuseum en in het kader van het Erfgoedfestival 'Over Grenzen van en in Gelderland', dat plaatsvindt vanaf 23 mei tot en met 22 juli, vertelt oud-plaatsgenoot en oud-douaneman Joost Boersma op donderdagavond 24 mei in Sportcentrum 't Blauwe Meer, aan De Kolk 6 in Dinxperlo, over zijn werk als grenscommies en over zijn latere werk als FIOD-rechercheur.

Met deze activiteit opent Boersma voor Dinxperlo het Erfgoedfestival in de gemeente Aalten. De huidige voorzitter van mannenkoor 'Con Spirito' is een ware rasverteller en neemt de luisteraar tijdens zijn verhalen mee in zijn belevenissen als grenscommies maar ook in zijn latere werk als FIOD-rechercheur.
Boersma heeft van 1977 tot en met 1984 aan de Nederlandse zijde in Dinxperlo aan de grens gestaan. Vanaf 1992 werkte Boersma bij de Belastingdienst, waar hij werd opgeleid tot rechercheur bij de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst. Boersma kreeg daar te maken met het opsporen van grootschalige fraude en criminaliteit.
Naast alle mooie verhalen over zijn belevenissen als grenscommies, geeft de voormalig rechercheur de luisteraars tevens een ruime blik achter de schermen over zijn, vaak grensoverschrijdend, werk bij de FIOD.

De avond begin om 19.30 uur en is vrij toegankelijk. Een vrije gift voor het Grenslandmuseum Dinxperlo is natuurlijk van harte welkom.