Dinxperlo 4 op Mallorca. Foto: PR
Dinxperlo 4 op Mallorca. Foto: PR Foto:

Dinxperlo 4 voetbalt toernooi op Mallorca

DINXPERLO/MALLORCA - Afgelopen hemelvaartsweekeind heeft Dinxperlo 4 een voetbaltoernooi afgewerkt op Mallorca. De 60 deelnemende teams kwamen uit verschillende (Europese) landen. De eerste dag werden de voorrondes gespeeld en plaatste Dinxperlo zich voor de knock-outfase op de tweede dag. De eerste wedstrijd van de knock-out ronde was tegen een team uit Berlijn en eindigde in een klinkende 4-0.In deze wedstrijd speelde Engeland's oud-international Chris Waddle als gastspeler mee. Chris speelde twee WK's (1986 en 1990), één EK (1988) en achtereenvolgens voor Newcastle United, Tottenham Hotspurs, Olympique Marseille en afsluitend dus voor SV Dinxperlo 4.

Door deze overwinning werd door de Dinxperloërs de kruisfinale bereikt tegen een team uit Portugal; ondanks een schot op de paal en een wonderschone lob over de doelman moest Dinxperlo met 3-1 het hoofd buigen. Hierdoor restte de troostfinale tegen GSV Oldies uit Duitsland.
Helaas ging ook deze wedstrijd met dezelfde cijfers verloren. Dinxperlo kwam nog wel op voorsprong, maar de wedstrijd duurde iets te lang, waardoor de 4de plaats een feit was.

Al met al een als fantastisch ervaren toernooi, georganiseerd door medespeler Harry Engels en zijn team van 'Mallorca Football Tournaments'. Wellicht reizen de Dinxperlose voetballers van team 4 volgend jaar af naar Sheffield in Engeland, voor een toernooi georganiseerd door Chris Waddle en zijn team.