Afbeelding

Lezing Lombok over door Nick Rensink

AALTEN - In 2015 verhuisde Nick Rensink van Aalten naar Indonesië om mensen te helpen die om allerlei redenen buiten de samenleving van Lombok staan. Zijn aandacht gaat in het bijzonder uit naar mensen met een beperking of die in diepe armoede verkeren.

Er is bijna geen begeleiding of ondersteuning voor deze mensen vanuit de overheid, in het bijzonder voor (jong)volwassenen. Het is voor hen erg moeilijk om werk te vinden, en hebben daarom vaak slecht betaalde banen, die slechts tijdelijk van aard zijn. Daardoor kunnen ze geen buffer opbouwen en zijn ze kwetsbaar voor financiële tegenvallers. Toegang tot medische zorg hebben zij vaak niet. Ze zijn niet in staat om sturing aan hun eigen leven te geven.

Door middel van projecten op het gebied van educatie, voorlichting en werkgelegenheid is Nick de afgelopen drie jaar druk bezig geweest om deze groepen een volwaardig bestaan geven binnen de samenleving van Lombok. Met steun vanuit Aalten is er in de tussentijd veel werk verricht op Lombok.

Op vrijdag 11 mei om 20.00 uur geeft Nick daarom een lezing geven en vertelt wat er allemaal bereikt is en wat de plannen voor de toekomst zijn. De entree voor deze lezing kost 5 euro, inclusief twee kopjes koffie/thee. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze lezing bij te wonen in ’t Dorpshuus in IJzerlo (Thijsweg 19). Koffie/thee staan klaar vanaf 19.30 uur. Opgave graag via ac@ijzerlo.nl.

Afbeelding