Marjolein Klein Sessink en Erik Mentink op de 1ste plaats, Lieke Hengeveld op de 2de plek en Maarten Hengeveld op de 3de plek ieder in hun eigen categorieen. Foto: Monique Hengeveld
Marjolein Klein Sessink en Erik Mentink op de 1ste plaats, Lieke Hengeveld op de 2de plek en Maarten Hengeveld op de 3de plek ieder in hun eigen categorieen. Foto: Monique Hengeveld Foto:

Nieuwe locatie Jumbo en Aldi

Dat de wijkvereniging De Wegwijzer boos en teleurgesteld is omdat er geen duidelijkheid komt over de plannen voor het terrein waar voorheen de basisschool De Wegwijzer stond, is begrijpelijk en terecht. (artikel in Dinxpers Nieuws van 24 april).
Ook met de inhoud van en de argumenten in het artikel ben ik het helemaal eens. De locatie De Wegwijzer is naar mijn idee te krap om zowel de Jumbo als de Aldi te bouwen, voldoende parkeervoorzieningen zijn op die plek nauwelijks te realiseren en het grote aantal te verwachten verkeersbewegingen, ook van de vrachtwagens die de supermarkten moeten bevoorraden, zullen onveilige verkeerssituaties gaan opleveren.
En: mijn boodschappen haal ik in de supermarkt om ze dan snel naar huis te brengen, als ik voor andere dingen wil winkelen dan doe ik dat bij een andere gelegenheid.
De combinatie van nieuwbouw Jumbo/Aldi is elders een erg geslaagd project, zie de situatie in Aalten, en zou ook voor Dinxperlo een uitstekende oplossing zijn. Maar dan op een plek waar ruimte is: de MD locatie die –voorlopig?- door de gemeenteraad is afgewezen.
Het lijkt er op dat de lobby door de plaatselijke middenstand, hoe legitiem overigens ook, flinke invloed heeft gehad op de mening van de politieke partijen. Maar het lijkt er ook op dat vergeten is de omwonenden en de plaatselijke supermarktbezoekers te vragen wat zij er van vinden.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, dat zou mijn boodschap zijn aan de politieke partijen.


Henk Meijer, Dinxperlo


Dubbel feest in huize Hengeveld na survivalrun Steenbergen

DE HEURNE - Zondag 22 april vond de survivalrun Lingezegen in Arnhem plaats. Dani Jordens wist hier de eerste plaats te bemachtigen in de 7,5 km recreatief. In de teamrun over 12 km behaalden Stephan van den Brink, Jan Janssen, Marco Hengeveld en Gerald Kemper een mooie derde plek.

Gisteren, 29 april, tijdens de survival Steenbergen in Noord-Brabant werd Marjolein Klein Sessink eerste in de categorie KSR. Ook Erik Mentink werd eerste, hij deed dit in de categorie JSR-A. En er was dubbel succes in huize Hengeveld uit de Heurne. Dochter Lieke werd tweede in de categorie JSR-B en haar vader Maarten werd derde in de categorie KSR 40+. Verder waren er nog top 10 noteringen voor Kick Woltering (vierde), Twan Geven (negende), Emma Nijenhuis (zevende) en Diede Horning (negende) allen in de categorie JSR-B. Evi Nijman werd vierde in de categorie JSR-A.