Programma 4 mei-herdenking

DINXPERLO - Op 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan worden Nederlandse burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld. In de vooravond van 4 mei wordt in Nederland halfstok gevlagd als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. Het herdenkingsprogramma begint bij Careaz Dr. Jenny om 19.00 uur. Om 19.25 uur vertrekt de de stille tocht vanuit de tuin van Dr. Jenny naar het Joods Monument aan de Kwikkelstraat. Daar is gelegenheid om bloemen te leggen. AMV Prinses Beatrix zorgt voor koraalmuziek. De stille tocht wordt vervolgd naar het herdenkingsmonument aan de Kerkstraat, waar om 20.00 uur de twee minuten stilte plaatsvinden. Na het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus volgt de kranslegging door het gemeentebestuur en bloemen leggen door kinderen van de basisscholen, nabestaanden en maatschappelijke organisaties. Tijdens de kranslegging speelt het Chr. Fanfarekorps Psalm 150 koraalmuziek. Vervolgens verzorgen leerlingen van de basisscholen een korte voordracht en spreekt een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie in het kerkelijk centrum.


Dauwtrap-fietstocht

BREEDENBROEK - De werkgroep sportieve recreatie heeft voor Hemelvaart weer een aantrekkelijke fietstocht van 40 km uitgezet in de prachtige omgeving. Ruim halverwege is er een koffiepauze met de mogelijkheid nog een extra lus te fietsen van 20 km. Er wordt gefietst over verharde en onverharde wegen en paden. De startplaats is de sportzaal in Breedenbroek en de starttijd ligt tussen 8.00 en 9.30 uur. Deelname kost 2,50 EURO inclusief een kop koffie.


Eye in the Sky in Filmhus Dinxperlo

DINXPERLO - Op donderdag 3 mei vertoont Filmhus Dinxperlo de oorlogsthriller Eye in the Sky. Aan de vooravond van de dodenherdenking en de viering van Bevrijdingsdag is er gekozen voor een film waarin de moderne strijd tegen terrorisme wordt belicht.

Kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) krijgt de opdracht om een geheime drone-missie te leiden, maar kan niet voorspellen wat haar te wachten staat… Het is de bedoeling dat ze een groep terroristen arresteert die op een schuilplaats verblijven in Nairobi, Kenia.

Al snel komen ze er achter dat de terroristen andere plannen hebben en moet Katherine de plannen wijzigen en de groep uitschakelen.

De voorstelling is op donderdag 3 mei, aanvang 20.00 uur. Entree7,50 euro inclusief koffie of thee. De voorstelling is in Filmhus Dinxperlo, Maurits Prinsstraat 6 in Dinxperlo.