De tien gedecoreerden met burgemeester Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel
De tien gedecoreerden met burgemeester Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

En toen regende het tien lintjes

LINTELO - Donderdag 26 april reikte burgemeester Stapelkamp, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, Koninklijke Onderscheidingen uit aan tien inwoners die zich, naar het oordeel van het Kapittel voor de Civiele Orden, 'geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd'. Zij ontvingen allen de versierselen die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bijzonder is dat zich dit jaar onder de decorandi ook een echtpaar bevindt die beiden een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De uitreiking vond plaats in het Kulturhus in Lintelo.

De burgemeester heette de aanwezigen welkom, terwijl de decorandi - die allen onder valse voorwendselen naar Lintelo waren gelokt - elders werden opgevangen. "Het is de bedoeling dat we hen dadelijk, natuurlijk met luid applaus, welkom heten in deze zaal", aldus de burgemeester, en dat lukte.

De Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt aan Albert Plucker, Gerard en Gerrie te Beest, Theo Düking, Geert Huls en Frank te Grotenhuis uit Dinxperlo, aan Annie van Beek en Wim Hofs uit Aalten, aan Ap te Winkel uit Bredevoort, en aan Gerard te Hennepe van de Haart. Ook Diny Caspers-Uwland uit Breedenbroek ontving een Koninklijke onderscheiding, maar dat werd - uiteraard - uitgereikt door burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek, in Ulft. Daarover is meer te lezen op pagina 7 van deze krant. De uitgebreide beschrijvingen van de verdiensten van de gedecoreerden uit de gemeente Aalten zijn te lezen op de website van Aaltens Nieuws/Dinxpers Nieuws.

Aanmelden voor rommelmarkt Vriezenkamp

DINXPERLO - Dit jaar organiseren Debbie Demkes en Waltraud Wensink wederom de rommelmarkt op de Vriezenkamp in Dinxperlo. Vanaf 4 mei kunnen belangstellenden zich melden en een plekje reserveren voor de rommelmarkt die dit jaar op zondag 8 juli wordt gehouden.

De plekken die men reserveert zijn ongeveer drie meter breed en de kosten hiervan zijn voor mensen van buiten de Vriezenkamp vijf euro per plek. Daarnaast wordt een borg gevraagd van vijf euro per plek. Dit ontvangt men terug als men z'n plek na de markt netjes achterlaat. Het gaat om grondplekken maar men kan desgewenst zelf een partytent of tafel meebrengen. Aanmelden kan telefonisch bij Debbie Demkes op tel. 0315-651929. Zodra - na telefonische bevestiging - de plek en de borg betaald zijn, is men verzekerd van een plek. Voor meer info kan men ook terecht op de Facebookpagina van Rommelmarkt Vriezenkamp.