Burgemeester Otwin van Dijk heeft zojuist een toost uitgebracht, onder anderen op Diny Caspers (derde van links). Foto: PR
Burgemeester Otwin van Dijk heeft zojuist een toost uitgebracht, onder anderen op Diny Caspers (derde van links). Foto: PR Foto:

Lintje voor bijzondere vrijwilligers

Koninklijke onderscheiding voor Diny Caspers-Uwland

ULFT - Burgemeester Otwin van Dijk van gemeente Oude IJsselstreek reikte op donderdag 26 april in de theaterzaal in de DRU Cultuurfabriek acht Koninklijke onderscheidingen uit. Onder hen Diny Caspers-Uwland uit Breedenbroek, geboren 1 november 1948.

Diny Caspers-Uwland is al vanaf het begin van de jaren tachtig actief voor voetbalvereniging DZSV in Dinxperlo en de KNVB. Zij heeft een heel belangrijke rol gespeeld in de opbouw van de damesafdeling van DZSV en de opbouw van de damesafdeling KNVB - afdeling Gelderland. De dames van DZSV voetbalden in die periode landelijk - met een vertegenwoordigster in het Nederlandse elftal - mede door haar toenmalige verdiensten.
Na het beëindigen van de bestuursfunctie binnen DZSV – na een periode van ruim twintig jaar – is mevrouw Caspers nog steeds als vrijwilliger actief voor de vereniging.
Vanaf de oprichting (2009) is zij actief voor Stichting 't Olde Karrespoor. De Stichting heeft als doel het herstellen van oude en het aanleggen van nieuwe recreatieve paden voor fietsers en wandelaars. Hierbij draagt decoranda bij aan de leefbaarheid van de plaatselijke bevolking en de recreatieve ontwikkeling van het buitengebied.
Diny Caspers is vanaf 2010 penningmeester bij Stichting Bewaar 't Olde. Deze stichting is een overkoepelend orgaan waar meerdere werkgroepen onder vallen en zet zich in om datgene wat historisch gezien de moeite waard is voor het nageslacht te bewaren (historisch landschap, immaterieel erfgoed en het in leven houden van tradities). Ze is bij deze stichting, naast het penningmeesterschap, actief op vele fronten.


Verkoop Zonnebloemloten van start

DINXPERLO - Al jaren is de Zonnebloemloterij een begrip in Dinxperlo, om de kas van de afdeling te spekken. Vanaf mei tot eind september komen de vrijwilligers van Zonnebloemafdeling weer bij iedereen aan de deur om loten te verkopen. Deze loten kosten twee euro per stuk en de trekking vindt plaats op 8 oktober. De opbrengst komt ten goede aan de Zonnebloemactiviteiten voor zieken, gehandicapten,hulpbehoevende en eenzame ouderen. Wie een lot koopt, helpt het landelijke Zonnebloemwerk mogelijk te maken, maar ondersteunt ook de activiteiten die de afdeling lokaal verzorgt. Voor meer informatie over het plaatselijke Zonnebloemwerk in Dinxperlo kan men contact opnemen met Ine Icking, tel. 0315-653981.